NIKOLIĆ IDE U BRISEL: POŠTOVANjE SPORAZUMA USLOV ZA MIR

„Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU...

„Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU da imaju obavezu da preduprede…“

Srbija će insistirati na miru, do koga se došlo zahvaljujući sporazumima u Briselu i koji može da bude očuvan jedino ako ga sve strane poštuju.

To je izjavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU da imaju obavezu da preduprede, a ako to nije moguće onda zaustave svaku akciju koja direktno ugrožava mir i bezbednost svih stanovnika Kosova i Metohije“, rekao je Nikolić za Sputnjik.

On je to izjavio komentarišući najavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će na pregovorima sa Prištinom u Briselu u utorak Beograd predstavljati i predsednik Srbije.

Nikolić je podsetio da Srbija želi da nastavi dijalog i da ga neće prva prekinuti.

„Želimo mir i mi ga nećemo prvi ugroziti“, zaključio je srpski predsednik, prenosi Sputnjik.

Premijer Vučić najavio je ranije na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da će u utorak u večernjim časovima biti nastavljen dijalog s Prištinom u Briselu.

Na sastanak će ovog puta ići i predsednik Tomislav Nikolić, dodao je premijer, navodeći da veruje da će prištinska strana dovesti svoje najviše predstavnike.

Izvor Tanjug, 22. januar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u