DODIK POZVAO SVE SRPSKE STRANKE DA NAPUSTE ZAJEDNIČKE INSTITUCIJE BiH

„Ukoliko Izetbegović ostane pri svom stavu i podrži reviziju postupka protiv Srbije, pozivam SDS,...

„Ukoliko Izetbegović ostane pri svom stavu i podrži reviziju postupka protiv Srbije, pozivam SDS, PDP i NDP da trajno napuste zajedničke institucije BiH“

Lider Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je srpske stranke u BiH, koje su u koaliciji sa SDA Bakira Izetbegovića, da bez odlaganja napuste institucije BiH.

On je istakao i da bi one trebalo to da učine najkasnije do isteka roka predviđenog za mogućnost obnove postupka protiv Srbije.

Dodik je poručio da SDS, PDP i NDP ne treba da čekaju da bošnjački politički vrh donese odluku o pokretanju nelegitimne tužbe protiv Srbije.

„Ukoliko Izetbegović ostane pri svom stavu i podrži reviziju postupka protiv Srbije, pozivam SDS, PDP i NDP da trajno napuste zajedničke institucije BiH, što će učiniti i predstavnici SNSD-a. Mislim da oklevanje stranaka takozvanog Saveza za promjene ohrabruje samog Izetbegovića u ovom, po regionalnu stabilnost, riskantnom i potpuno nepotrebnom potezu“, upozorio je predsednik Republike Srpske.

Dodik je kazao da je revizija tužbe protiv Srbije, koju najavljuje Izetbegović, apsolutno neprihvatljiva i pogubna po buduće odnose u samoj BiH, ali i u regionu.

„BiH ni u prvom postupku, koji, takođe, nije bio legitiman, nije imala relevantne dokaze protiv Srbije, tako da apsolutno ne verujem da je u međuvremenu došlo do bilo kakvih ‘novih’ dokaza. Ali, ovo što je naumio bošnjački član Predsedništva je jak dokaz da oni kojima su ‘usta puna’ BiH uporno i sistematično rade upravo na njenom rušenju, ili bar na pokušaju isterivanja svih nemuslimana iz BiH“, istakao je Dodik.

Izvor Tanjug/B92, 09. februar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u