METJU PALMER: ODNOS SAD PREMA KOSOVU OSTAJE NEPROMENjEN

Palmer je tokom sastanka s Kadrijem Veseljim razgovarao i o transformaciji Bezbednosnih snage u...

Palmer je tokom sastanka s Kadrijem Veseljim razgovarao i o transformaciji Bezbednosnih snage u Oružane snage Kosova i Veselji je rekao da će se taj proces ostvariti u punoj koordinaciji sa SAD

Direktor kancelarije za jugostočnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer izjavio je u Prištini da odnos SAD prema Kosovu i Balkanu ostaje nepromenjen.

Kako je saopšteno iz Prištine, Palmer je tokom sastanka s predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljim rekao da će „SAD nastaviti da podržava proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, dodajući da je dijalog najbolji način da se ide napred“.

Veselji je s Palmerom razgovarao o poslednjim dešavanjima na Kosovu i odnosima SAD i Kosova, saopštio je njegov kabinet.

„Predsednik Skupštine je dao garancije Palmeru da će Kosovo ispuniti svoje međunarodne obaveze čiji je deo i ratifikacija sporazuma o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Veselji je kazao da je normalizacija odnosa Kosova i Srbije izuzetno značajna za njihovu budućnost i stabilnost na Balkanu.

Oni su razgovarali i o transformaciji Bezbednosnih snage u Oružane snage Kosova i Veselji je rekao da će se taj proces ostvariti u punoj koordinaciji sa SAD.

Izvor Beta/B92, 13. februar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u