NATAŠA SRDOČ: CRNA GORA JE CENTAR MEĐUNARODNOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA

„Crna Gora je centar međunarodnog organizovanog kriminala, ali je upotrebila svoju nezakonito stečenu dobit...

„Crna Gora je centar međunarodnog organizovanog kriminala, ali je upotrebila svoju nezakonito stečenu dobit kako bi organizovala zabave za američke goste“

Korumpirani političari koriste prijem i članstvo u NATO kako bi kupili legitimitet, a novi primer je Crna Gora i njen doskorašnji premijer Milo Đukanović, smatra izvršna direktorka Jadranskog instituta Nataša Srdoč.

„Crna Gora je centar međunarodnog organizovanog kriminala, ali je upotrebila svoju nezakonito stečenu dobit kako bi organizovala zabave za američke goste“, istakla je u autorskom članku za „Hafington post“.

Američki senator Džon Mekejn je u Crnoj Gori proslavio 70. rođendan, a pevačica Madona i bivši predsednik Bil Klinton dobili su ogromne honorare za koncert, odnosno govor u Budvi.

Srdočeva ističe da će NATO samo dobiti probleme prijemom Crne Gore, napominjući da se doskorašnjem premijeru Milu Đukanoviću sudilo zbog šverca cigareta, a da se Prva banka njegovog brata sumnjiči za pranje novca.

Ističe da će Crna Gora biti, kao u prethodna dva talasa širenja NATO-a, još jedna članica u kojoj nema vladavine prava. Poslednje dve članice koje su se priključile NATO-u bile su Hrvatska i Albanija 2009.

Srdočeva tvrdi da je predsednik SAD Donald Tramp u pravu što je NATO okarakterisao kao zastarelu organizaciju.

„NATO je zastareo ne samo zbog svoje zastarele misije već zbog korupcije, neuspeha članica da finansiraju troškove odbrane i manjka vladavine prava u mnogim članicama NATO-a, što je omogućilo cvetanje mreža međunarodnog organizovanog kriminala“, konstatuje ona.

Izvor Vijesti/Sputnjik, 13. februar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u