ZAŠTO RORABAHER PODRŽAVA SOROŠEVU DESTABILIZACIJU BALKANA?

UMBERTO PASKALI Da li je ovo unutrašnji napad kako bi se podrivala nova spoljna...

UMBERTO PASKALI

Da li je ovo unutrašnji napad kako bi se podrivala nova spoljna politika predsednika Donalda Trampa?

Zašto nezavisni kongresmen, koji se još i smatra disidentom, Dejna Rorabaher podržava najekstremnije pokušaje Džordža Soroša da destabilizuje ceo region Balkana i da stvori geopolitičku eksploziju? Mnogi posmatrači se pitaju zašto ovaj kongresmen pokušava da dobije naklonost za „albanske“ lobije, koji se smatraju surogatom umiruće Soroševe mašinerije specijalizovane za pučeve, finansijske pljačke, haosa i konfuzije.

Makedonci – oni u otadžbini, a i mnogi u američkoj dijaspori – videli su kraj planovima Klintonove za „rat i pljačku“, i trebalo je izbegavati te opasnosti, pa su oduševljeno podržali Donalda Trampa. Oni su videli Trampa kao lidera koji bi mogao da zaustavi Soroševu mašineriju i dozvoli državama da sâme odlučuju samostalno i demokratski o svojoj budućnosti. A sada se kongresmen, nominalno na istoj strani kao i Tramp, zalaže za diktatorske naredbe Klinton-Soroševih bandi.

IZAZIVANjE KRVAVIH RATOVA NA BALKANU, PONOVO?
Ovaj kongresmen bio je dovoljno arogantan da u intervjuu za albansku televiziju Albanian Vision Plus kaže: „Prema mom mišljenju, Makedonija nije država. Žao mi je, ali to nije država. U toj zemlji postoje takve podele da oni nikad neće biti u stanju da žive zajedno u budućnosti“.

„Podela u njihovoj zemlji“, o kojoj groteskno govori zbunjeni Rorabaher, ustvari je posledica dugogodišnjeg požara dobro finansiranih destabilizacija i pokušaja koje je promovisala Soroševa grupa. Krajnji cilj obojene revolucije koju je pokrenuo milijarder kriminalac upravo je razaranje Makedonije kao održive države. To se nije dogodilo, jer se makedonski narod okupio oko izabranog premijera Nikole Gruevskog.

makedonijaizbori2016Da li je ovo unutrašnji napad kako bi se podrivala nova spoljna politika predsednika Donalda Trampa? Da li je ovo način, možda čak i ograničenog razumevanja ovog kongresmena, da stvori veliku geopolitičku eksploziju na Balkanu ponovo i da ponovo gura „balkanski“ rat svih protiv svih? Da li je ovo način da se sabotira nova spoljna politika Trampove administracije? Da li je ovo način da se stvori casus belli između SAD i Rusije, kako su sanjali neokonzervativci i liberalni imperijalisti, i da se ukloni sa vlasti predsednik Tramp? Da ne zaboravimo da je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov bio taj koji je 20. maja 2015. godine osudio upravo ovakav plan. „To nas stvarno alarmira“, izjavio je Lavrov pred članovima Saveta Ruske federacije tog 20. maja.

ŠIRENjE EKSPERIMENTA SA KOSOVSKOM MAFIJOM
Zaboravljajući pravo poreklo današnjeg Kosova (NATO protektorat kojim dominira mafija i iz kog ljudi beže u očaju), Rorabaher je izjavio: „Zato bi Kosovari i Albanci iz Makedonije trebalo da budu deo Kosova, a ostatak Makedonije da bude deo Bugarske ili neke druge zemlje sa kojom misle da su povezani“. On je zaboravio kako je današnje Kosovo stvoreno i dato teroristima OVK i mafiji, koja kontroliše veći deo trgovine heroinom u Evropi: „Ideja je da se Makedonija drži u životu jer je neko pre 30 godina odlučio da je to konfiguracija koja bi trebalo da izađe kao rezultat raspada Jugoslavije.“ Ali Kosovo je veštački stvoreno nasiljem, terorizmom, etničkim čišćenjem i ratnim zločinima, koliko juče i nisu ga priznale neke od najvećih zemalja u svetu.

gruevski11Važno je odbaciti i ovaj poslednji i očajnički pokušaj Soroševe mreže da destabilizuje Balkan i Evropu, i potkopa deklarisani cilj Trampove administracije da dovede do nove međunarodne geometrije zasnovane na ekonomskom razvoju i saradnji među narodima.

LAVROV JE OSUDIO PLAN 2015. GODINE
Vreddno je promisliti i o rečima ruskog ministra inostranih poslova, koji je u maju 2015. godine veoma jasno video šta je planirano:

„Događajima u Makedoniji se sasvim otvoreno upravlja od spolja. Pokušavaju se i trude da optuže vladu na čelu sa premijerom Nikolom Gruevskim da je nesposobna i nespremna da ispuni svoje obaveze prema stanovništvu, a on je takođe okrivljen i za mnoge druge stvari”.

Pravi razlog zbog kojeg je makedonski premijer bio pod pritiskom je njegovo odbijanje da se pridruži sankcijama Rusiji, rekao je on. „Iza svega stoji želja da se na njega (Gruevskog) utiče zato što je odbio da se priključi sankcijama Rusiji. Na njega se vrši pritisak, to znamo sigurno i sprovode se poušaji da se na njega utiče, jer je ranije podržao Južni tok, kojim su predviđeni i interesi Makedonije, i izrazio spremnost da sarađuje u provođenju drugih mogućnosti za snabdevanje energetskim resursima iz Rusije do juga Evrope, uključujući i mogućnost takozvanog Turskog toka”.

sergejlavrov09Rusija je pod uzbunom jer se vrši pritisak na makedonsku vladu i za to se koristi albanski faktor. Posebno se radi o trenutnim spekulacijama o još značajnijoj federalizaciji Makedonije, rekao je on. „Već sad se predlaže da se Makedonija još više federalizuje kako bi se pretvorila u fleksibilnu federaciju ili možda konfederaciju, a ideje koje su predstavljene čak idu do toga da je to veštačka država, čiji bi jedan deo otišao Bugarskoj, a drugi Albaniji“.

Katehon

Politika
Pratite nas na YouTube-u