SRBIJA MORA GLASNIJE

EMIL VLAJKI Dok su se Srbi u BiH angažovali da spasavaju Srbiju, s druge...

EMIL VLAJKI

Dok su se Srbi u BiH angažovali da spasavaju Srbiju, s druge strane Drine skoro da i nema reakcija

Već 25 godina evroatlantska međunarodna zajednica eksperimentira sa Srbima u svom morbidnom laboratoriju kao sa pokusnim kunićima. Bombardirala ih je, demonizirala, otimala teritorije, tolerirala i podsticala njihovo protjerivanje iz različitih krajeva bivše Jugoslavije. Dovodila je na vlast na srpskim područjima svoje marionete. Preko instaliranih „nevladinih“ i „humanitarnih“ organizacija, ispirala je i ispire mozak srpskom narodu. Ona Srbe vidi kao glinu koju mijesi kako joj se ćefne.

Posebno u BiH, Amerika je nanijela zlo svim njenim narodima, a posebno Srbima. Prvo nas je međusobno posvadila i ugurala u rat. Zatim je svim silama forsirala stvaranje radikalnog islama. Uvodila je mudžahedine u sukob, kao i iranske instruktore i oružje. Davala je ogromne novce za formiranje i funkcioniranje takozvane Armije BiH. Tu rabotu je sprovodila donedavno.

Elem, kada je u BiH ukorijenjen radikalni islam na čelu sa Bakirom Izetbegovićem i pripadajućom političkom elitom, sada bi da radikalni islam zamijeni umjerenim. Pošto riba smrdi od glave, odlučila je da sprovede dvije stvari jednim udarcem:

Da sruši Bakira Izetbegovića;

Da (dodatno) ucijeni Srbiju, a posebno njenog budućeg predsjednika Aleksandra Vučića.

To je sprovedeno tako što je Bakiru „sugerirano“ (naređeno) da pokrene reviziju tužbe protiv Srbije za navodni genocid nad Bošnjacima. Time je proizveden dvostruki efekt. „Gospodari svijeta“, kao dobri psiholozi, znali su da će se bh Srbi uzbuditi i uzbuniti. Da će svojim revoltom dovesti u pitanje institucionalni sistem BiH te time znatno oslabiti poziciju Bakira i islamske fundamentalističke elite.

Drugi efekt – revizija – će ipak dospjeti do Međunarodnog suda u Hagu i bit će jedan od mogućih pritisaka na establišment u Srbiji ukoliko pokuša da se malo više osloni na Rusiju.

Srbi u BiH se živi ubiše da pomognu Srbiji. Stvorili su nezapamćeno političko jedinstvo. Hoće da napuste zajedničke institucije BiH ukoliko revizija bude prihvaćena u Hagu. Ubrzo će održati i posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske posvećenu ovoj najnovijoj provokaciji srpskog naroda. Takva atmosfera jedinstva nije vladala ni za vrijeme nedavnog referenduma.

I, dok su se Srbi u BiH angažirali da spašavaju Srbiju, s druge strane Drine, skoro da i nema nekih reakcija. Zlobnici bi rekli da su se u Srbiji toliko približili evroatlantskoj zajednici da ih nije potrebno u tom smjeru dodatno pritiskati i ucjenjivati.

Srbija je, recimo mogla protestirati kod „međunarodne zajednice“ zbog svinjarije sa revizijom koja im se kalemi. Mogla je ili hitno sazvati ili bojkotirati zapadne institucije u kojima sudjeluje. Mogla je suspendirati pregovore sa Prištinom. Mogla je zaprijetiti izlaskom iz NATO aranžmana itd.

srbijaparada201401Ali Beograd šuti. Kao da nije Srbija ta koja bi mogla ponovno biti optužena za genocid. I dok su se u Republici Srpskoj pozicija i opozicija ujedinile po tom pitanju, u Srbiji sve po starom: tko u klin, tko u ploču. Kao da tamo ne postoje zajednički prioriteti za sve političke strane. Priprema za predstojeće izbore im ne može biti opravdanje za zanemarivanje vitalnih nacionalnih interesa.

Politika
Pratite nas na YouTube-u