TEREZA MEJ: MORAMO SE SUPROTSTAVITI RUSKOJ DESTABILIZACIJI BALKANA

Tereza Mej je pozvala Zapad da se suprotstavi „ruskoj dezinformacionoj kampanji, koja destabilizuje situaciju...

Tereza Mej je pozvala Zapad da se suprotstavi „ruskoj dezinformacionoj kampanji, koja destabilizuje situaciju na zapadu Balkana“

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej pozvala je zapadne kolege da se aktivnije bore protiv „akcija Rusije“ na Balkanu.

U svom govoru na samitu EU premijerka Velike Britanije Tereza Mej je pozvala Zapad da se suprotstavi „ruskoj dezinformacionoj kampanji, koja destabilizuje situaciju na zapadu Balkana“.

Mejova je izjavila da je zabrinuta „porastom nestabilnosti u tom regionu i rizicima za kolektivnu bezbednost, koji su time izazvani“.

„U pozadini nedavnih pokušaja da se izvede državni udar u Crnoj Gori, molim vas da uradite više u borbi protiv ruske dezinformacione kampanje, koja destabilizuje situaciju, i pokažete vidljiviju zainteresovanost Zapada za taj region“, izjavila je Mejova.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio ranije „da se Rusija nije mešala, da se ne meša i da ne namerava da se meša u unutrašnje stvari drugih država, a posebno takvih država kao što je Crna Gora, sa kojom svakako imamo veoma dobre odnose“.

Izvor Sputnjik, 10. mart 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u