LIBIJSKA VLADA ZVANIČNO TRAŽILA VOJNU POMOĆ OD RUSIJE

„Zatražili smo od ruskih vlasti da nam pomognu u obuci vojnika i remontu vojne...

„Zatražili smo od ruskih vlasti da nam pomognu u obuci vojnika i remontu vojne tehnike“

Vlada na istoku Libije zatražila je od Rusije pomoć u obuci vojnika i remontu vojne tehnike, a Moskva je obećala da će pomoći u borbi protiv terorizma, izjavio je predsednik Parlamenta Akila Saleh Isa.

„Zatražili smo od ruskih vlasti da nam pomognu u obuci vojnika i remontu vojne tehnike, jer većina naših oficira se obučavala u Rusiji i mnogi vladaju ruskim jezikom i znaju kako da koriste rusku tehniku. Obećali su nam pomoć u borbi protiv terorizma“, izjavio je Akila Saleh Isa.

Libijske vladine snage su isterale militante iz gradova Ras Lanuf i El Sidr tokom operacija povratka luka sa naftnim terminalima i naftnih polja pod svoju kontrolu, javlja „Skaj njuz Arabija“.

Prema podacima televizije, u ovom trenutku vladina vojska, pod komandom maršala Halifa Haftara, u ofanzivi je na grad Bin Džavad.

Početkom marta tzv. „Brigada odbrane Bengazija“ napala je luke El Sidr i Ras Lanuf, istisnuvši otuda snage Halifa Haftara. Nakon toga su ta dva grada predata vlastima u Tripoliju koje negiraju umešanost u napad.

Izvor Sputnjik, 14. mart 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u