MIROSLAV PAROVIĆ: SRPSKO STANOVIŠTE DOBIJA NA TEŽINI U SVETU

Svet se ubrzano menja i u toj globalnoj promeni paradigma srpskog stanovišta sve više...

Svet se ubrzano menja i u toj globalnoj promeni paradigma srpskog stanovišta sve više dobija na težini

Alternativa vlasti ne mogu da budu kandidati koji bi uz podršku iz inostranstva sutra bili spremni nasilnim putem da dođu na vlast, mimo izbora i zakona.

Ovo u intervjuu za „Srbin info“ poručuje Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta i predsednički kandidat koji je na listi pod brojem 3.

Ako dobijete poverenje građana, kako biste vodili spoljnu politiku zemlje? Da li biste prednost dali putu ka članstvu u EU, što je trenutno slučaj, ili biste se okrenuli Rusiji?
— Zalažem se za to da Srbija bude vojno i politički neutralna država. To podrazumeva aktivan pristup neutralnosti, tj. zadržavanje nivoa postignutih odnosa i sa državama EU i sa Rusijom, uz ojačavanje onih segmenata koji su od državnog i narodnog interesa.

Po mom mišljenju, to je u ovom momentu najracionalnije rešenje imajući u vidu da naša država već punih 16 godina usaglašava svoju politiku sa EU i da bi sada bilo koji radikalniji pristup sa naše strane mogao da izazove unutrašnje potrese nalik na one u Ukrajini i Makedoniji.

Šta očekujete od predstojećih izbora u Francuskoj i Nemačkoj? Kakve promene čekaju Evropu i da li će te promene i na koji način uticati na Srbiju?
— Praktično u svim ozbiljnim evropskim državama jačaju suverenističke političke snage koje teže da redefinišu EU i svedu je na savez suverenih država. Upravo je to velika šansa za Srbiju imajući u vidu da mi svoju državnost i suverenost imamo preko dve stotine godina i da smo naučili da sa Rusijom, Francuskom, Nemačkom i drugim starim evropskim državama sarađujemo na osnovi međusobnih interesa.

EU danas još samo štite one države i narodi koju nikada ranije u istoriji nisu imali svoju državnost i nisu naučili i ne znaju da funkcionišu bez nekog tutora, ali to je već njihov problem.

Treba li Srbija da nastavi pregovore sa kosovskim Albancima nakon poslednjih provokacija sa otimanjem srpske imovine i nastojanju da se formira takozvana „kosovska vojska“?
— Vođenje države podrazumeva konstantan diplomatski rad. Čak i u ratu zaraćene strane konstantno pregovaraju, tako da mislim da se razgovori moraju nastaviti, ali da Srbija mora da insistira da se oni vrate pod okrilje Ujedinjenih nacija.

Svet se ubrzano menja i u toj globalnoj promeni paradigma srpskog stanovišta sve više dobija na težini.

Ono što pak treba raditi nezavisno od pregoora to je zaštita interesa Srba koji žive na KiM i koji na taj način najbolje čuvaju naš suverenitet. Takođe, pod hitno treba inicirati dogovore sa Rusijom, Francukom, Nemačkom, Belgijom i Švajcarskom o tome da se uništi šiptarska mafija koja koja danas probleme pravi širom Zapadne Evrope, što daje osnov za, možda na prvu loptu čudnoj, savezništvo koje sam predložio. Kad se razori šiptarska mafija to će ujedno biti i završetak svih albanskih projekata na Balkanu.

Kako komentarišete saznanja da je kandidat Luka Maksimović (Beli Preletačević) zapravo projekat Srđe Popovića, stručnjaka za organizovanje obojenih revolucija?
— Treba pročitati knjigu Srđe Popovića u kojoj objašnjava tehnike izvođenja revolucija i ulogu satiričnih i humorističkih projekata. Beli Preletačević je upravo pravljen po tom modelu i sa ciljem da ismeje svakog ko samo i pokuša da ukaže na svu problematiku izrugivanja državi.

Da se slučajno tako nešto pokušalo u Nemačkoj završilo bi sa osudom javosti i snažnom reakciom države, a eto kod nas jedini ja na političkoj sceni ukazujem na pogubnost rasplamsavanja ideje sprdnje sa državom.

Koje je vaše mišljenje o ostalim kandidatima na izborima?
— Svako kome odgovara ovakvo stanje u državi i politika koja se vodi ima jednog kandidata vlasti, Aleksanra Vučića i tu su bar stvari jasne s obzirom na to da je glas za njega – glas za sve one koji su u vladi i one koji govore na mitinzima. Ja ne mislim da je to dobar izbor, ali isto tako ne mislim da su izbor ni ovi koji su do sada bili na vlasti i državu uništavali na svaki način.

Glasanjem za Jankovića ili Jeremića narod suštinski glasa za brdo onih opksurnih likova koji se kriju iza njih, a koji čak i ne govore na njihovim skupovima da ih narod ne bi tako lako uočio, pa je u tom smislu vlast i poštenija, jer bar ne krije ko je sve čini i podržava.

Da li se smatrate da bi sa Zapada neko mogao da inicira nasilne demonstracije u Srbiji u nastojanju da na vlast dođe neki novi DOS?
— Apsolutno da. Vi već imate proglašeno akciono jedinstvo Jankovića, Radulovića, Jeremić i Obradovića, pa i Luke Maksimovića. Oni na svaki način rade na tome da se stvori referendusmka atmosfera za i protiv Vučića računajući da u tako zapaljivoj atmosferi mogu da naprave postizbornu krizu i da tako dođu u poziciju da preuzmu vlast u zemlji mimo izbora i zakona.

Predsednik Srbije je i vrhovni komadant Vojske RS. Da li ste za vraćanje vojnog roka i kako biste unapredili Vojsku RS?
— Ja sam za uvođenje opšte obuke stanovništva o svim aspektima zaštite bezbednosti i uvođenje građana u sistem zaštite zemlje. Što se vojske tiče, ona treba da ostane profesionalna i sve više naoružana uz zadržavanje mogućnosti dobrovoljnog služenja vojnog roka.

O obaveznom vojnom roku se vodi demagoška rasprava i pokušava se sticanje lakih poena, a imamo mogućnost dobrovoljnog odlaska u vojsku, što se vrlo slabo koristi kao mogućnost.

Izvor srbin.info, 19. mart 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u