PUTIN I JEDINSTVENA RUSIJA PODRŽALI VUČIĆEVU KANDIDATURU

Sagovornici su konstatovali da su u regionu, ali i u Ruskoj Federaciji, pojačane štetne...

Sagovornici su konstatovali da su u regionu, ali i u Ruskoj Federaciji, pojačane štetne aktivnosti grupa koje se finansiraju iz inostranstva, a sa ciljem da se stvore unutrašnji društveni konflikti

Jedinstvena Rusija i njen lider i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin podržali su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Podršku je potpredsedniku Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Marku Đuriću i članu Predsedništva SNS Nebojši Stefanoviću preneo zamenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

Železnjak je konstatovao da bi Vučićeva pobeda na predstojećim izborima doprinela nastavku razvitka Srbije kao suverene države i podstakla dalji razvoj ekonomskih i političkih odnosa Beograda i Moskve.

Kako je saopšteno iz SNS, Đurić i Stefanović zahvalili su na kontinuiranoj i doslednoj podršci Jedinstvene Rusije i Ruske Federacije Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci, srpskoj državi i narodu.

Sagovornici su, kako se navodi, razmotrili niz oblasti saradnje Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije u kojima bi bilo moguće realizovati projekte od šireg društvenog značaja, uz uključivanje šire javnosti u dvema državama.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi da se očuva stabilnost regiona, čemu bi, kako su se sagovornici složili, doprinelo stvaranje zone vojne neutralnosti u kojoj bi, osim Srbije, mogle da se nađu još neke države Zapadnog Balkana, u skladu sa balkanskom inicijativom B4.

Sagovornici su konstatovali da su u regionu, ali i u Ruskoj Federaciji, pojačane štetne aktivnosti grupa koje se finansiraju iz inostranih fondacija i centara moći, a sa ciljem da se stvore unutrašnji društveni konflikti, ugrozi suverenitet država i umanji potencijal građana za demokratsko odlučivanje.

„Pretnje sa kojima se suočavaju naše stranke i zemlje su slične, i zato je veoma važno da Jedinstvena Rusija i Srpska napredna stranka nastave intenzivnu saradnju”, rekao je Železnjak.

VIKTOR ORBAN PODRŽAO VUČIĆA
Premijer Mađarske Viktor Orban izrazio je danas snažnu podršku Aleksandru Vučiću na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Orban je u plenarnom govoru na 24. Kongresu Evropske narodne partije (EPP) na Malti pozvao EU da ubrza proces pregovora sa Srbijom, ističući važnost očuvanja stabilnosti na Balkanu.

On je, kako se navodi u saopštenju SNS, izrazio snažnu podršku Aleksandru Vučiću na izborima 2. aprila. Na kongresu učestvuje internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović.

Izvor Politika, 30. Mart 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u