SASTANAK NIKOLIĆA I ĐINPINGA: OD AVIO LINIJE DO RTB BOR

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv da polovinom maja zvanično poseti Kinu Predsednik...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv da polovinom maja zvanično poseti Kinu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Pekingu sa predsednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim će razgovarati o razvoju zajedničkih srpsko-kineskih projekata.

Sa tog sastanka očekuju se važne vesti za srpsku privredu i ekonomiju, a posebno vest o otvaranju avionske linije Beograd – Peking i, eventualno, o mogućnosti ulaganja Kineza u RTB Bor.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da večeras ili sutra uveče očekuje iz Pekinga vest o slot-u Peking-Beograd.

„Razgovarao sam sa šefom kompanije Hajnanom o tome više puta. Oni su spremni da uspostave tu liniju“, rekao je on.

Naglasio je da bi ta linija bila od velikog značaja za Srbiju, jer znači desetine hiljada turista više na godišnjem nivou i hiljade biznismena.

„Značiće mnogo više posla i brži rast. Ujedno, to bi bila potvrda prijateljstva, a kod istočnih naroda, posebno Kineza, prijateljstvo donosi prilike za novi posao“, rekao je.

Podsetio je da su Kinezi već u Smederevu u Železari, i da pregovara s njima da uzmu RTB Bor, te da razmatra šta bi još i gde Kinezi mogli da investiraju.

Izvor Večernje novosti, 30. mart 2017.

VUČIĆ: PRIHVATIO SAM POZIV, IDEM U KINU U MAJU
Premijer Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv da polovinom maja zvanično poseti Kinu.

„Dobio sam poziv da idem. Mislim da ću ići ponovo u Kinu, oko 14, 15. maja, i to će biti velika čast i za mene i za Vladu Srbije“, rekao je Vučić za Prvu televiziju.

„Verujem da ćemo tada imati na stolu sve vezano za avio liniju Peking-Beograd, a očekujem večeras i sutra odluku o tome“, rekao je premijer i dodao da se veoma raduje toj vesti, jer ona znači i više turista i više poslovnih ljudi iz Kine u Srbiji.

Izvor Tanjug/B92, 30. mart 2017.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u