KONSTANTIN KOSAČOV: TRAMP JE KRENUO OPASNIM PUTEM

„Uvođenjem sankcija protiv Rusije – Tramp će samom sebi odseći odstupnicu” Rusija je –...

„Uvođenjem sankcija protiv Rusije – Tramp će samom sebi odseći odstupnicu”

Rusija je – kako se i moglo očekivati – odlučila da upozori Donalda Trampa povodom Sirije i otkrića Niki Hejli, američke ambasadorke u Savetu bezbednosti UN, da bi novi lider u Beloj kući mogao poći i na širenje i pooštravanje antiruskih sankcija.

Nije to učnila ni iz Kremlja, ni u formi upozorenja premijera Dmitrija Medvedeva ili šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Taj zadatak je poveren Konstantinu Kosačovu, predsedniku spoljnopolitičkog komiteta gornjeg doma parlamenta RF (Saveta Federacije). A on je predsedniku SAD poručio da uzalud – pojačavanjem pritiska na Rusiju – pokušava da ugodi vašingtonskom establišmentu.

Naglasio je da se Tramp – idući tim putem – već našao u zamci iz koje se neće izvući:

„Tramp Rusiji signalizira da mu prepusti Asada jer druge varijante nema. Pošto se našao u ćorsokaću, sada pokušava da diktira uslove Rusiji. Međutim, naivan je ako veruje da će Reks Tilerson, tokom svoje skore posete Moskvi, uspeti da na to navede Rusiju ili da će on sam nešto kasnije u to ubediti Putina”.

Kosačov je ukazao da Rusija sa najvišeg nivoa vlasti govori da nije došla u Siriju da brani Asada već da se bori protiv terorizma i da to tako treba i shvatati.

Američkom lideru je preko njega upućen i ovaj savet:

„Trampu je vreme – rekao je Kosačov – da prestane da svoje probleme rešava na račun Rusije, jer na taj način neće postići ni jedan svoj cilj: vašingtonski „vuci” nikad neće biti siti, a „ovce” normalnih odnosa sa Rusijom, pogotovo saradnju protiv zajedničkog neprijatelja, neće uspeti da sačuva”.

Još je bio potpuno rezolutan: uvođenje sankcija protiv Rusije zbog njene podrške zakonitoj vladi Sirije – imaće negativne posledice po samog Trampa.

U tom kontekstu je ocenio: „Tramp je raketiranjem Sirije želeo da umiri one koji su priželjkivali krv u Siriji i odlučnu akciju protiv volje Rusije. Međutim, Tramp je – povodeći se za njima – krenuo opasnim putem. Opasnim zato takvima nikad neće biti dosta, a realno će pokavariti odnose sa Rusijom i spustiti ih do Obaminog nivoa”.

Kosačov je zaključio: „Uvođenjem sankcija protiv Rusije – Tramp će samom sebi odseći odstupnicu”.

Izvor Fakti, 10. april 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u