DODIK ODBIO DA SE RUKUJE SA AMERIČKOM AMBASADORKOM

Dodik je ambasadorku Kormak ranije proglasio „personom non grata“ u tom entitetu BIH Predsednik...

Dodik je ambasadorku Kormak ranije proglasio „personom non grata“ u tom entitetu BIH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje s ambasadorkom Sjedinjenih Država Morin Kormak. Dodik je ambasadorku Kormak ranije proglasio „personom non grata“ u tom entitetu BIH, optužujući je da je ona jedna od najodgovornijih što se našao na „crnoj listi“ SAD.

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak izjavila je da je danas došla u Donju Gradinu da bi odala poštu svim žrtvama Jasenovca i drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

„Političari govore za sebe. I niti me brinu, niti želim da komentarišem političke gestove. Ono što je bitno jeste da se oda pošta žrtvama“, kazala je Kormak, komentarišući Dodikov gest.

Ona je rekla da se nada da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se sarađuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumevanja među ljudima.

Kormak je istakla da je bitno da se oda pošta žrtvama, i izrazi poštovanje prema svim građanima Republike Srpske i BiH koji su tu propatili.

Izvor RSE, 23. april 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u