MOSKVA: IZJAVE MAKRONA O „FREGZITU“ SAMO PREDIZBORNA RETORIKA

Izjave kandidata Emanuela Makrona o mogućnosti napuštanja Evropske unije su samo pokušaj da se...

Izjave kandidata Emanuela Makrona o mogućnosti napuštanja Evropske unije su samo pokušaj da se umanji broj birača Marin le Pen

Malo je verovatno da će Francuska ponoviti sudbinu Velike Britanije, izjave kandidata Emanuela Makrona o mogućnosti napuštanja Evropske unije su samo pokušaj da se umanji broj birača koji bi svoj glas dali njegovoj suparnici Marin le Pen, izjavio je zamenik predsednika komiteta za odbranu i bezbednost ruskog Saveta Federacije Franc Klincevič.

„Naravno da problemi unutar Unije postoje, kao i da su oni zaista ozbiljni, ali malo je verovatno da će Francuska ponoviti sudbinu Velike Britanije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, igra na tuđoj polovini terena je izuzetno rasprostranjena izborna taktika, samim tim Makron nije nimalo originalan.

„Nakon izbora, sva ta obećanja će biti zaboravljena, jedino što će ostati su interesi međunarodnog finansijskog kapitala, čiji je Makron i predstavnik“, rekao je Klincevič.

Nešto ranije je francuski kandidat Emanuel Makron izjavio da Evropska unija mora da se reformiše ili će se suočiti sa „fregzitom“.

Izvor Sputnjik, 01. maj 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u