KREMLj O IZJAVI ANGELE MERKEL: TO NIJE NAŠ PROBLEM

„Time moraju da se pozabave Evropljani i Amerikanci. To nije naš problem“, rekao je...

„Time moraju da se pozabave Evropljani i Amerikanci. To nije naš problem“, rekao je Peskov

Evropska unija i SAD treba same da se pozabave svojim odnosom, to nije problem Kremlja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Time moraju da se pozabave Evropljani i Amerikanci. To nije naš problem“, rekao je Peskov novinarima.

„Iako je deo Evrope, Rusija se vekovima oslanjala samo na sebe“, odgovorio je portparol Kremlja na zahtev da prokomentariše reči nemačke kancelarke Angele Merkel da Evropa više ne može da se osloni na druge i da treba da uzme svoju sudbinu u sopstvene ruke.

Neki mediji protumačili su te reči Merkelove kao priznanje da ona više ne vidi SAD kao pouzdanog partnera.

TERORIZAM JE SASTAVNI DEO RAZGOVORA MOSKVE I PARIZA
Moskva se zalaže za blisku koordinaciju sa Francuskom u trgovinsko-ekonomskoj sferi, uprkos restriktivnim merama sa obe strane. Osim toga, jedna od tema predstojećih razgovora ruskog i francuskog predsednika biće borba protiv terorizma, rekao je Peskov.

„To su, pre svega, bilateralni odnosi. Postoji prilično mnogo prekinutih mehanizama saradnje i interakcije. Takođe, postoji i jasna potreba za boljom koordinacijom, bez obzira na postojanje restriktivnih mera sa obe strane. Ipak, mi ne prekidamo trgovinsko-ekonomske veze“, rekao je Peskov novinarima i dodao da će predsednici Francuske i Rusije Emanuel Makron i Vladimir Putin razgovarati i o „regionalnim pitanjima“.

Na pitanje novinara na kojem mestu će na sastanku biti tema borbe protiv terorizma, Peskov je odgovorio: „Na veoma važnom, to je sastavni deo razgovora“.

Predsednik Rusije danas stiže u posetu Parizu gde će otvoriti izložbu kojom se obeležava 300 godina francusko-ruskih diplomatskih odnosa.

Izvor Sputnjik, 29. maj 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u