KREMLj: RAZUMLjIVO NEZADOVOLjSTVO NEMAČKE I AUSTRIJE POLITIKOM SAD

„Stvar je u tome što mnogi farmeri i industrijalci u Nemačkoj imaju direktne gubitke...

„Stvar je u tome što mnogi farmeri i industrijalci u Nemačkoj imaju direktne gubitke od tih sankcija. I zato je, naravno, pojava nezadovoljstva potpuno jasna i razumljiva“

Pojavu nezadovoljstva sankcijama koje je Evropa uvela Rusiji lako je objasniti, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Juče je o novim sankcionim pretenzijama govorio predsednik u direktnoj liniji. Prema tome se krajnje negativno odnosimo i smatramo da oni, nesumnjivo, kao i pre, mogu da nanesu dodatnu štetu ne samo nama već i onima koji ove sankcije podržavaju i onima koji se njima pridružuju… Stvar je u tome što mnogi farmeri i industrijalci u Nemačkoj imaju direktne gubitke od tih sankcija. I zato je, naravno, pojava nezadovoljstva potpuno jasna i razumljiva“, rekao je Peskov, komentarišući izjavu šefa diplomatije Nemačke Zigmara Gabrijela i kancelara Austrije Kristijana Kerna koji su iskritikovali zakon kojim o pooštravanju antiruskih sankcija u sferi energetike.

U zajedničkom saopštenju austrijskog kancelara i nemačkog ministra se navodi da su Evropa i SAD u bliskoj saradnji odgovarale na akcije Rusije u vezi sa sukobom u Ukrajini i da je zajedničko delovanje u opštem interesu. Političari su naglasili da se u nacrtu američkog zakona „opisuje o čemu se radi: o prodaji američkog tečnog prirodnog gasa i istiskivanju isporuka ruskog prirodnog gasa sa evropskog tržišta“. Svrha toga je da se „obezbedi posao industriji nafte i gasa u Sjedinjenim Američkim Državama“.

Izvor Sputnjik, 16. jun 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u