MILOŠ KOVIĆ NA ČELU POLITIČKOG SAVETA DSS

Miloš Jovanović: „Velika čast i zadovoljstvo mi je što će Savetu biti Ković i...

Miloš Jovanović: „Velika čast i zadovoljstvo mi je što će Savetu biti Ković i Vladušić, jer su oni veliko bogatstvo za Srbiju i istinska elita ove zemlje“

Politički savet Demokratske stranke Srbije predvodiće istoričar i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu dr Miloš Ković, a član Saveta biće književnik i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu dr Slobodan Vladušić rečeno je na konferenciji za novinare u sedištu DSS-a.

„Novi DSS biće istinska alternativa pogubnoj vlasti i celom političkom sistemu, a Politički savet imaće noseću ulogu u formulisanju ideja i rešenja kako Srbija treba da uređena. Velika čast i zadovoljstvo mi je što će u njemu biti Ković i Vladušić, jer su oni veliko bogatstvo za Srbiju i istinska elita ove zemlje“ rekao je predsednik Demokratske stranke Srbije dr Miloš Jovanović.

On je dodao da će do septembra biti konstituisani svi stranački organi čije je formiranje započelo na skupštini stranke 28. maja 2017. godine.

„Osnovni zadatak stranke je da postane snaga koja će promeniti vlast, ali još važnije – koja će promeniti politiku koja se u Srbiji vodi“, rekao je Jovanović.

Dr Miloš Ković je rekao da je prihvatio poziv da predvodi Politički savet, jer ceni DSS i predsednika Miloša Jovanovića.

„DSS je stranka kontuniteta i baštini dve važne ideje naše istorije – nacije i demokratije. Ta tradicija koju oličava DSS nije snobovska, ograničena na krug dvojke, već brine i o interesima građana Babušnice, Gadžinog Hana, svakog dela Srbije. Gospodin Jovanović nije lokalni ultranacionalista koji će promeniti politiku i ispunjavati strane naloge, već je čovek koji je izuzetno dobro upoznao Zapad i koji će braniti srpske interese“ istakao je Ković.

On je naglasio da nije problem srpskog naroda što se „previše vraća u istoriju“, kako kaže predsednik Srbije, već je problem što nismo dovoljno utemeljeni u istoriji i nacionalnim zavetima.

Dr Slobodan Vladušić obavestio je javnost da je članstvo u Političkom savetu DSS prihvatio jer DSS ističe značaj državotvorne ideje.

„Svest o državi je temelj i za ideju socijalne pravde, a bez toga nema dostojanstvenog života. Strašno je što 50.000 ljudi svake godine napusti zemlju, a da o tome razmišljaju i deca od 14 godina, kojima je izbrisano osećanje državotvornosti i ponosa. DSS shvatam kao političko oruđe da se to promeni“.

Izvor dss.rs, 26. jun 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u