CRNOGORSKI PREMIJER: VUČIĆEVA INICIJATIVA NIJE REALNA

Marković je tako odgovorio na pitanje o inicijativi predsednika Srbije o stvaranju jedinstvenog ekonomskog...

Marković je tako odgovorio na pitanje o inicijativi predsednika Srbije o stvaranju jedinstvenog ekonomskog tržišta u regionu Zapadnog Balkana 

Crnogorski premijer Dušan Marković izjavio je da inicijativa srpskog predsednika o formiranju carinske unije Zapadnog Balkana nije realna.
Statistika otvorenih poglavlja u pregovorima s EU, po mišljenju Markovića, najbolja su potvrda postignutog na planu evropskih integracija Crne Gore.

„Iako su početkom ove godine registrovana različita tumačenja i inicijative povodom dalje integracije Zapadnog Balkana, poput stvaranja takozvanih carinskih unija i zajedničkog tržišta regiona, na sastancima predstavnika naše vlade i Evropske komisije na visokom nivou, usaglašeno je da u regionu ne možemo govoriti o jedinstvenoj carinskoj, odnosno trgovinskoj politici regiona prema trećim zemljama“, rekao je Marković, navodeći „da incijativa o formiranju carinske unije Zapadnog Balkana nije realna“. 

Marković je tako odgovorio na pitanje predstavnika manjinskih partija, Gencija Nimanbegua, o inicijativu predsednika Srbije Vučića o stvaranju jedinstvenog ekonomskog tržišta u regionu Zapadnog Balkana. 

Crnogorski premijer je podsetio da je Crna Gora pregovore sa EU počela pre pet godina, preneo je portal RTCG.

Izvor B92/Beta, 29. jun 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u