GRČKI MEDIJI: RUSI LIKVIDIRALI ZLOGLASNOG KOSOVSKOG DžIHADISTU

Tokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohraniteljaTokom operacije ubijeno je...

Tokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohraniteljaTokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohranitelja

U Siriji je likvidiran jedan od vođa terorističke organizacije DAEŠ sa Kosova Lavdrim Muhadžeri. On je ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijskog odreda „Tigar“ u području Idliba, saopštio je grčki list „Pro njuz“, ne otkrivajući izvor informacija.

Mediji su ranije nekoliko puta objavljivali vest o likvidaciji Muhadžerija, poznatijeg kao Abu Abdulah el Kosovi ili „kasapin“. On je postao poznat 2014. godine zbog propagandnih snimaka na kojima se vidi kako odrubljuje glave hrišćanima, šiitima i alavitima, piše list. Državni sekretar SAD Džon Keri je 2014. godine stavio Muhadžerija na spisak terorista. 

On se vratio u Siriju u maju nakon četvoromesečnog putovanja po Albaniji i Kosovu, navodi se u saopštenju.

List piše da je terorista ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijske jedinice „Tigar“ u Idlibu. Tokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohranitelja.

„Čim je objavljena vest o njegovoj smrti, ministar saobraćaja kosovske pseudo-države Lufti Zarku posetio je porodicu terorističkog vođe u Kačaniku i izrazio saučešće. Predstavnik islamske verske zajednice u Kačaniku Florim Neziraj je izrazio žaljenje povodom smrti ’muslimanskog borca‘. Naziraj je u džamiji objavio vest o smrti Muhadžerija u Siriji, a zatim je otišao da njegovoj porodici izrazi saučešće“, piše list.

Izvor Sputnjik, 03. jul 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u