I BENON NAPUŠTA BELU KUĆU

Vođa demokrata u Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi pozdravila je smenu Benona ali je...

Vođa demokrata u Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi pozdravila je smenu Benona ali je dodala da bi Donald Tramp trebalo da otpusti još ljudi

Glavni strateg američkog predsednika, Stiv Benon, napušta svoju poziciju u Beloj kući, saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

„Šef kabineta Bele kuće Džon Keli i Stiv Benon su se dogovorili da će danas biti poslednji Stivov dan u Beloj kući. Zahvalni smo mu na njegovom angažmanu i želimo mu sve najbolje“, izjavila je Sanders, a prenosi agencija Rojters.

Izvor upoznat sa tom odlukom je rekao da je Benonu data prilika da ode pod sopstvenim uslovima.

List „Njujork tajms“ je ranije javio, pozivajući se na jednu osobu blisku Benonu (63), da je on 7. avgusta dostavio svoju odluku o ostavci i da je to trebalo da bude obelodanjeno ove nedelje, ali je odloženo zbog nasilnih protesta u Virdžiniji proteklog vikenda, prenosi Rojters.

Benon je, kako navodi Rojters, ugrozio svoj položaj davanjem intervjua liberalnom političkom magazinu “Amerikan prospekt”, u kom je delovalo kao da dovodi u pitanje stav Trampa po pitanju Severne Koreje.

Vođa demokrata u Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi pozdravila je smenu Benona ali je dodala da bi Donald Tramp trebalo da otpusti još ljudi.

Nensi Pelozi je rekla da Benonov odlazak ne može da „prikrije Trampove stavove prema pristalicama belačke supremacije“.

Tramp se našao na meti kritika što nije eksplicitno osudio ekstremne desničare posle nereda u saveznoj državi Virdžiniji gde je stradala jedna žena.

Nensi Pelozi nije međutim precizirala koga bi Tramp trebalo dodatno da smeni.

Izvor Beta/B92, 18. avgust 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u