BENON: KREĆEM U RAT PROTIV TRAMPOVIH NEPRIJATELjA

Benon je također objavio da se vraća na mjesto izvršnog predsjednika Brajtbarta Stiv Benon,...

Benon je također objavio da se vraća na mjesto izvršnog predsjednika Brajtbarta

Stiv Benon, do jučer ključni čovjek Trampove administracije, arhitekt ekstremne populističke desnice, najavljuje rat protiv neprijatelja američkog predsjednika. “Kako ne bi bilo nesporazuma, idem u rat protiv Trampovih neprijatelja koji se nalaze u medijima, na Kapitol Hilu, i u korporativnoj americi”, kazao je novinaru Blumberg

“Zvučao je kao da je popio četerdesetak Red Bullova”, prepričao je novinar Džošua Grin. Benon je također objavio da se vraća na mjesto izvršnog predsjednika Brajtbarta, utjecajnog portala kojim je, tijekom prošlogodišnje predsjedničke kampanje, diktirao dobar dio Trumpovog radikalizma.

INSTANTNO UPOZORENjE UTJECAJNOG BRAJTBARTA
Stoga opasku da ide ratovati protiv “Trampovih neprijatelja” ne treba shvatiti kao izraz lojalnosti bivšem šefu – Benon vjerojatno smatra kako je Tramp sam sebi najgori neprijatelj. Brajtbart je odmah nakon smjene objavio polunegativan članak o Trampu, u kojem je jedan od važnijih članova uredništva upozorio da bi Tramp nakon Benonova odlaska mogao pasti pod utjecaj umjerenijih članova kabineta.

Stiv Benon, kao što je Telegram izvještavao, predstavljao je ključnog čovjeka radikalne, nacionalističke struje u Bijeloj Kući. Benonova prva inicijativa nakon preuzimanja vlasti bio je notorni pokušaj zabrane putnika iz muslimanskih zemalja, čija prva verzija je propala radi njegovog šlampavo napisanog dokumenta.

Administraciju je pokušao nagovoriti na niz populističkih, ksenofobnih i anti-liberalnih poteza trgovinskih ratova, borbe protiv tehnološke i financijske industrije, ograničavanja slobodnog protoka radnika ieskalacije retorike protiv muslimanskih zemalja.

Izvor Telegram, 19. avgust 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u