DRŽAVA SPASILA ENERGOPROJEKT

U obrazloženju, komisija navodi da elaborat koji je Napred Razvoj podneo ne sadrži procenu...

U obrazloženju, komisija navodi da elaborat koji je Napred Razvoj podneo ne sadrži procenu fer vrednosti akcija Energoprojekt Entela u skladu sa propisima

Komisija za hartije od vrednosti odbacila je u četvrtak, 17. avgusta 2017. godine, zahtev ponuđača Napred Razvoj za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje akcija kompanije Energoprojekt Entel.

U obrazloženju komisija, između ostalog, navodi da elaborat koji je Napred Razvoj podneo ne sadrži procenu fer vrednosti akcija Energoprojekt Entela u skladu sa propisima.

Kako se navodi u saopštenju grupe manjinskih akcionara javnog društva Energoprojekt Entel, manjinski akcionari su relevantnim državnim telima blagovremeno dostavili procenu fer vrednosti na dan 31. januara 2017. godine koja 100 odsto vlasničkog kapitala Energoprojekt Entela vrednuje na oko 156 milijardi dolara.

Oni navode i da je odbačenom ponudom za preuzimanje, Napred Razvoj „pokušao da prekomerno ošteti akcionare“ tako što je 100 odsto vlasničkog kapitala Energoprojekt Entela procenio na oko 41 milion dolara.

Mali akcionari podsećaju i da je EBITDA pokazatelj grupe Energoprojekt Entel u 2016. godine iznosio oko 7,5 miliona dolara, neto gotovina na bilansu stanja oko 17 miliona, potraživanja po osnovu prodaje oko 20 miliona, dok je neraspoređena dobit grupe na kraju 2016. godine iznosila 27 miliona dolara.

Izvor ekapija.com, 20. avgust 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u