KLAUS NA MITINGU ALTERNATIVE ZA NEMAČKU: U EVROPI TRAJE IDEOLOŠKI RAT

Klaus je svoju stranu opisao kao nenasilnu, ljubaznu i spremnu za diskusiju, dok je...

Klaus je svoju stranu opisao kao nenasilnu, ljubaznu i spremnu za diskusiju, dok je neprijatelje, među koje je uvrstio i Merkel, okarakterisao kao arogantne i agresivne

Bivši predsednik Češke Vaclav Klaus upozorio je da je Evropa već u ratu i da na jednoj strani stoje slobode, tradicionalne vrednosti, porodica, suverene nacionalne države kojima su neprijatelji nemačka kancelarka Angela Merkel, šef Evropske komisije Žan Klod Junker, masovna migracija, politička korektnost, borba za ljudska prava, rodna ravnopravnost i agresivni homoseksualci.

Klaus je u sredu došao na miting radikalne Alternative za Nemačku (AfD) u Hofhajm blizu Frankfurta da podrži nemačke nacionaliste u kampanji pred septembarske parlamentarne izbore u Nemačkoj.

— Bez preterivanja se danas može govoriti da je Evropa u ratu. Borbene trupe na obe strane su nam svim dobro poznate. Na jednoj strani, a to je moja strana, stoje sloboda, demokratija, tradicionalna porodica i normalno ljudsko ponašanje uobičajeno tokom istorije, suverenitet evropskih nacionalnih država, patriotizam, inostrana putovanja i boravak umesto migracije – obratio se Klaus aktivistima AfD, javljaju danas češki mediji.

Klaus je tu svoju stranu opisao kao nenasilnu, ljubaznu i spremnu za diskusiju, dok je neprijatelje, među koje je uvrstio i Angelu Merkel, okarakterisao kao arogantne i agresivne.

— Na drugoj strani stoji politička korektnost, multikulturno društvo, borba za ljudska prava, feminizam, rodna ravnopravnost i agresivnost homoseksualaca, masovna migracija, gospođa Merkel, gospoda Šulc (Martin) i Junker (Žan Klod), prinudna, nespontana unifikacija, centralizacija, harmonizacija i standardizacija Evrope – rekao je u Nemačkoj na mitingu nacionalista bivši češki predsednik.

Klaus je ponovo iskoristio priliku da upozori, što dosledno čini od izbijanja migracijske krize 2015. godine, da masovna migracija ugrožava evropsku civilizaciju i kulturu.

Izvor Beta/Blic, 31. avgust 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u