SERGEJ LATIŠEV: TRIJUMF INTERNACIONALE SUPERBOGATAŠA

Oružje pobede“ sada su sveopšte zaglupljivanje i poživotinjenje masa, lažne novosti i totalna kontrola...

Oružje pobede“ sada su sveopšte zaglupljivanje i poživotinjenje masa, lažne novosti i totalna kontrola tajnih službi

Superbogataši različitih nacionalnosti odavno su shvatili da svoje ekonomske i finansijske interese mogu ostvarivati iznad svih državnih granica.

Kao da su se setili poznate mudrosti kineskog stratega Sun Cua koji je u šestom veku pre naše ere tvrdio: „Najbolje je pokoriti tuđu armiju – bez bitke“.

Tako je pala Sovjetska armija koja je pobedila Hitlera – bez ijednog jedinog opaljenog metka.

Ovo što sada gledamo u svetu je trijumf internacionale superbogataša. Oni svoje ciljeve realizuju bez bilo kakvih ratova. Čak uspešno – radi „optimizovanja rashoda“ – uništavaju „zlatnu milijardu“ pripadnika privilegovane srednje klase Zapada. Još se ta klasa  aktivno i planski razvodnjava migrantima – radi daljeg opšteg snižavanja životnog standarda.

Evropljane i Amerikance još prisiljavaju da se posipaju pepelom za „rasizam“. To je u funkciji prikrivanja suštine onoga što se događa.

Moćnima koji vladaju organizovanje trećeg svetskog rata – zbog svega – uopšte nije potrebno.

Svoju globalnu Vavilonsku kulu liberalno-policijskog tipa oni uspešno grade i bez rata. A neamerički i neevropski predstavnici globalne elite već su se uverili da će unutar elite sve biti bez predsnosti za bivše gospodare sveta i da će o svemu odlučivati „debljina novčanika“.

„Oružje pobede“ sada su sveopšte zaglupljivanje i poživotinjenje masa, lažne novosti i totalna kontrola tajnih službi.

Zato danas, pogovoto vrhuške vodećih zemalja, sve više liče jedne na druge, a još raspolažu nemerljivim nuklearnim arsenalima i oružjima na novim fizičkim principima – globalni ratovi postaju posebno besmisleni.

Čak ni pojava nekog superoružja, koja bi izbacilo iz stroja protivnika, neće biti povod za otpočinjanje novog svetskog rata. Neće i zato što i Rusija i SAD imaju mehanizme (Amerikanci  „Dead Hand“, a Moskva – „Perimetar“), koji će aktivirati njihove raketno-nuklearne arsenale čak i ako prethodno pogine i njihov poslednji „nišandžija“. Jer, sve je to automatizovano.

U SAD se neprihvatljivim gubicima smatra pogibija polovine stanovništva sa uništenjem trećine ekonomije. „Mrtva ruka“ bi uništila sve i ne jednom. A kome je to uopšte potrebno?

Ovo dostizanje svetskog gospodstva pomoću oružja čini nemogućim. Njemu, uostalom stremi samo globalistička elita koja nema otadžbinu, a „kajmak“ iz celog sveta uzima ionako.

Ovo, naravno, ne znači da neće biti lokalnih konflikata. Na primer:  između Severne Koreje i SAD, Indije i Kine, Indije i Pakistana, Irana i Izraela. Čak i sa primenom nuklearnog oružja. Samo, ni to neće zapaliti treći svetski rat.

Povod za treći svetski rat neće biti ni borbe za vodne i energetske resurse, pogranični konflikti, niti zaštita od masovnih najezdi migranata.

Treći svetski rat mogu izazvati samo Rusija i SAD, ako ostanu bez razuma i napadnu jedna drugu. Međutim, uprkos raznoglasjima, uključujući i Ukrajinu, verovatnoća da među njima dođe do samoubilačkog nuklearnog rata bilzu je nule.

Pobednik i pobeđeni će se određivati na druge načine manje pogubne po ekologiju. Na tom terenu Amerikanci i globalne elite koje i dalje koriste SAD u svom interesu – imaju velike prednosti.

Jer, imaju globalni resurs i kolosalno geopolitičko iskustvo. Ipak, ništa nije unapred predodređeno. Da jeste – svet bi odavno propao.

U pravu je znameniti vojni teoretičar Karl fon Klauzevic: „Glavna greška ljudi je u tome što se današnjih nevolja više boje nego sutrašnjih“.

Stoga: živi bili pa videli…

Izvor Fakti, 03. septembar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u