MILORAD DODIK: ODLAŽEMO REFERENDUM O STATUSU SRPSKE JER NEMAMO KONSENZUS

Nemoguće je izgraditi konsenzus sa SDS, koji to ne želi, ne želi samostalnost Republike...

Nemoguće je izgraditi konsenzus sa SDS, koji to ne želi, ne želi samostalnost Republike Srpske

Milorad Dodik izjavio je danas da će ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu Republike Srpske u 2018. godini biti razmatrana kasnije, ukoliko se ne stvore neke ekstremni uslovi za njegovo održavanje.

„Kao odgovorna politička partija, ceneći međunarodne okolnosti i neobezbeđen konsenzus u okviru Republike Srpske, jer je nemoguće obezbediti konsenzus povodom bilo kog pitanja sa članicama Saveza za promjene, SNSD smatra da to pitanje treba kasnije razmatrati”, rekao je predsednik Srpske po okončanju dvodnevnog savetovanja SNSD u Bijeljini.

On je najavio da će stranka i u idućoj godini, ukoliko se ne stvore neki ekstremni uslovi za održavanje takvog referenduma, pokušati da izgradi konsenzus u Srpskoj o tom pitanju.

Dodik je podsetio da je SNSD imao obavezu da se na savetovanju osvrne i na odluku Sabora koji je govorio o tome da se krajem ove godine mora razmisliti ili proceniti o uslovima za moguće održavanje referenduma o statusu Republike Srpske u 2018. godini.

„Nemoguće je izgraditi konsenzus sa SDS, koji to ne želi, ne želi samostalnost Republike Srpske, PDP ne želi samostalnost Republike Srpske, (lider NDP-a Dragan) Čavić ne želi samostalnost Srpske, ali su itekako spremni da rade protiv bilo kakve samostalnosti tako što bi napadali ideju koja dolazi sa druge strane”, ocenio je Dodik.

Predsednik SNSD Milorad Dodik zaključio je da je, kao odgovorna politička partija, SNSD ostavio pitanje referenduma o statusu Republike Srpske za kasnije da se ne bi napravilo podeljeno društvo u Srpskoj o tom pitanju.

 

Izvor Srna, 10. 9. 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u