ZAŠTO ZORANA „ŠTITI“ VUČIĆA OD CRKVE?

Zorana Mihajlović: Očekujem od Crkve da ne vrše pritisak pre početka razgovora o Kosovu na...

Zorana Mihajlović: Očekujem od Crkve da ne vrše pritisak pre početka razgovora o Kosovu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Očekujem da će Srpska pravoslavna crkva, kao vekovni čuvar našeg naroda i kulture na Kosovu, biti dobar partner i da će svojim uticajem istinski pomoći u uspostavljanju nove vrste dijaloga između Srba i Albanaca. Očekujem i da ne vrše pritisak pre početka razgovora o Kosovu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovo je u nedelju izjavila potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, reagujući na izjavu patrijarha srpskog Irineja, koji je dan ranije, posle proslave sedam vekova manastira Tronoša, rekao „Novostima“ da veruje da naš predsednik misli isto što i Crkva i narod.

— Verujem da će ova faza dijaloga o Kosovu, tokom koje će predsednik Vučić razgovarati sa svim najznačajnijim institucijama i pojedincima, doneti jednu novu politiku – navela je Mihajlovićeva, kako se navodi u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade. – Sve dosadašnje politike dovele su do toga da je Kosovo sve dalje od Srbije. Zato nam je potrebna nova, mudra i racionalna politika koju će sprovoditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije.

Potpredsednica Vlade je dodala i da je Srbiji potrebna nova politika koja za cilj ima bolji život naših sunarodnika na Kosovu, politiku zaštite naše kulturne i verske baštine, očuvanje ekonomskih interesa i pomirenja sa albanskim narodom.

Srpski patrijarh Irinej kazao je i da se uzdamo u Rusiju da će nam pomoći da sačuvamo ono što je uvek bilo naše i da je naš najveći problem što se naš prognani narod nije vratio na Kosovo, te da je njihov povratak najveći zadatak za sve.

Izvor Večernje novosti, 18. septembar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u