POLITIKA: SMENE VULINA I VUKOSAVLjEVIĆA U JANUARU

Ministar odbrane „pod lupom“ je nakon pisanja portala „KRIK“ u vezi sa stanom koji...

Ministar odbrane „pod lupom“ je nakon pisanja portala „KRIK“ u vezi sa stanom koji je kupio pre pet godina

Eventualne promene u Vladi Srbije neće biti dogovarane putem medija, rekli su za „Politiku“ u kabinetu premijerke Ane Brnabić.

„Predsednica Vlade Srbije vrlo pažljivo sluša i prati komentare u javnosti. Ali odluke neće donositi pod pritiskom“, naveli su u kabinetu premijerke za taj list.

U nezvaničnim najavama, kako prenosi „Politika„, pominju se i dva konkretna imena ministara koji bi mogli da budu smenjeni, a to su navodno, ministri odbrane Aleksandar Vulin i kulture Vladan Vukosavljević.

Kako navodi list, smena Vukosavljevića pominjana je pre nekoliko meseci. Deo medija pisao je o tome da će u vladu Ane Brnabić biti izabran novi ministar kulture.

I onda kao i sada navodi se da ministar „nije ostavio utisak“, prenosi „Politika“.

Ministar odbrane „pod lupom“ je nakon pisanja portala „KRIK“ u vezi sa stanom koji je kupio pre pet godina, navodi „Politika„.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da je Vulin kupio stan vredan 200.000 evra od novca koji je navodno njegova supruga pozajmila od svoje tetke iz Kanade.

KRIK tvrdi da ministar ne može da dokaže poreklo novca, da Vulinovi prijavljeni prihodi nisu dovoljni za kupovinu stana te vrednosti, kao i da ne postoje podaci o unošenju te količine novca u zemlju.

Kako navode, zbog sumnje da je počinio krivično delo Agencija za borbu protiv korupcije prijavila je Vulina tužilaštvu, koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

„Agencija je izveštaj čuvala u tajnosti. Tek nakon žalbe upućene povereniku Rodoljubu Šabiću i njegove intervencije, dospeo je u ruke novinara KRIK-a i sada – javnosti“, piše KRIK.

KRIK ističe da je postupak nakon što je izveštaj Agencije stigao u Tužilaštvo za organizovani kriminal bio “u fioci” skoro dve godine jer je, kako je kako je navelo tužilaštvo, policija ignorisala njihove zahteve.

Početkom jula Tužilaštvo za organizovani kriminal okončalo je slučaj i saopštilo je da nema dokaza da je Vulin počinio bilo koje krivično delo iz njihove nadležnosti, a slučaj je prebačen Prvom osnovnom tužilaštvu, koje je proveravalo samo da li je Vulin prijavio imovinu Agenciji.

Izvor Tanjug/B92, 28. septembar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u