DAČIĆ: SKOT DA SE NE MEŠA U UNUTRAŠNjE STVARI SRBIJE

Uz konstataciju da je Lazarević odslužio kaznu, Dačić je rekao da će Ramuš Haradinaj...

Uz konstataciju da je Lazarević odslužio kaznu, Dačić je rekao da će Ramuš Haradinaj tek da je odsluži

Američki ambasador u Beogradu ne treba da se meša u unutrašnje stvari Srbije, naši ambasadori to ne čine, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je komentarisao izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota o ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, koji je dospeo u izdanje „Vašington posta“ zbog izjava o osuđenom generalu Lazareviću.

Uz konstataciju da je Lazarević odslužio kaznu, Dačić je rekao da je Ramuš Haradinaj kosovski premijer koji će tek da je odsluži, dok se hrvatski general Ante Gotovina, oslobođen optužbe za ratne zločine, sprema za predsednika Hrvatske, preneo je Fonet.

Ambasador SAD je na svom nalogu na Tviteru preneo tekst „Vašington posta“ pod naslovom „Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca“, ocenivši da „meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom“.

Danas je reagovao i sam Vulin, koji je, gostujući na TV Pink, rekao da je normalno da ministar odbrane stoji uz svog generala i da mu niko ne može reći da je lagao kada je govorio o bombardovanju i generalu Lazareviću.

On se takođe zapitao i kako bi bilo da i on počne da tvituje, šeruje i lajkuje o ambasadoru Skotu.

Izvor Fonet/B92, 12. oktobar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u