LjAJIĆ: ODNOSI TURSKE SA ALBANIJOM I KOSOVOM SU POGORŠANI

Neki od sledbenika su na važnim pozicijama i na Kosovu i u Albaniji. Na...

Neki od sledbenika su na važnim pozicijama i na Kosovu i u Albaniji. Na više zahteva upućenih Tirani i Prištini, ništa nije preduzeto. Tu postoji zahlađenje u odnosima”

Ministar trgovine Srbije, Rasim Ljajić izjavio je danas da ne zna da li su tokom predsednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan tokom Erdoganove posete Srbiji razgovarali i o Kosovu.

„Odnosi Turske s Kosovom i Albanijom nisu onakvi kakvi su bili pre nekoliko godina. Ta se situacija dramatično promenila od pokušaja državnog udara u Turskoj” 15. jula prošle godine, rekao je Ljajić za Radio-televiziju Vojvodine. Ljajić je rekao da je Vučić „uradio veliku stvar” jer je „među prvima javno o tome govorio i što je isto veče pozvao Erdogana i dao mu podršku”.

„S druge strane, i u Albaniji i na Kosovu ima struktura sledbenika Fetulah Gulena (koga Turska optužuje da je bio organizator pokušaja puča) , koji su na važnim pozicijama… Neki od sledbenika su na važnim pozicijama i na Kosovu i u Albaniji. Ja ne znam koliko je to tačno, prenosim samo ono što čujem, ono što meni Turci prenesu. I da na više zahteva upućenih Tirani i Prištini, ništa nije preduzeto. Tu postoji zahlađenje u odnosima”, rekao je Ljajić.

Izvor Politika, 12. okotbar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u