POLICIJA „ČEŠLjA“ IMANjE TODORIĆA, UHAPŠENI SARADNICI; IVICA MOŽDA U BEOGRADU

Kako navodi N1, Todorić bi mogao da se nalazi u Londonu ili Beogradu Prema...

Kako navodi N1, Todorić bi mogao da se nalazi u Londonu ili Beogradu

Prema nezvaničnim informacijama bivši vlasnik kompanije „Agrkor“ Ivica Todorić nalazi se u inostranstvu, a policijska akcija Agrokor koja je započela jutros odvija se na više od 60 lokacija u Hrvatskoj, dok je 300 policajaca na terenu.

Advokat Branko Šerić rekao je za regionalnu televiziju N1 da policija pretresa poslovne i privatne prostore uz nalog sudije, sa ciljem pronalaska dokumenata, što bi moglo da potraje i ceo dan.

Advokat bivšeg izvršnog potpredsednika za finansije „Agrkora“ Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović potvrdio je za N1 da se policija nalazi i u domu njegovog klijenta.

Za sada je uhapšen niz bivših članova Uprave Agrokora, ali i jedan bivši član nadzornog odbora kompanije. Prvi je uhapšen Ivan Crnjac, potom je usledilo privođenje Tomislava Lučića, bivšeg člana nadzornog odbora Agrokora, nakon čega je uhapšena i bivša Todorićeva desna ruka, Ljerka Puljić.

Nakon toga je uhapšena i Piruška Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora. Ona je snimljena kako sedi u policijskom automobilu s osmehom na licu, prenosi „Indeks“. Za njom je krenuo i njen suprug Zlatko Canjuga, hrvatskoj javnosti poznat iz ’90-ih kao visoko pozicionirani član HDZ-a.

Uhapšeni su i Mislav Galić, šef uprave Jamnice i Mladen Kuštrak, još jedan bivši član uprave Agrokora i nekadašnji predsednik Hrvatskog udruženja poslodavaca.

Akcija „Agrokor“ pokrenuta je nešto pre 06.00 sati jutros, kada je hrvatska policija stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića, a kako se navodi istragom je obuhvaćeno između 10 i 20 ljudi, javili su hrvatski mediji.

Tri kombija i nekoliko automobila stigla su pred Kulmerove dvore nešto pre 06.00 časova jutros, dok je oko sat vremena kasnije nekoliko kombija ušlo na posed Todorićevih. Nekoliko čuvara ostalo je pred kapijom poseda, a u međuvrmenu je stiglo i još jedno vozilo.

Kako navodi regionalna televizija N1, nije poznato ko je od porodice Todorić u Kulmerovim dvorima. Prema njihovim pretpostavkama unutra nije ni bivši vlasnik kompanije „Agrokor“ Ivica Todorić, ni njegova porodica.

Advokati Ivice Todorića su se pojavili na licu mesta, čak iako njihov klijent nije tu.

Kako navodi N1, Todorić bi mogao da se nalazi u Londonu ili Beogradu.

Ni hrvatska policija ni tužilaštvo još uvek nisu dali zvanične izjave povodom ove istrage.

Izvor Sputnjik, 16. oktobar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u