VULIN O ZORANINOJ IZJAVI: DOBRO JE ŠTO ONA NE ODLUČUJE U SRBIJI

Mihajlovićeva je za Novosti povodom poruka Hojta Jija rekla da „Srbija ne treba da...

Mihajlovićeva je za Novosti povodom poruka Hojta Jija rekla da „Srbija ne treba da gubi svoje prijatelje na putu koji je izabrala, a izabrala je evropske integracije“

Ministri Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović su ponovo u „klinču“, samo mesec nakon prethodnog prepucavanja u javnosti, a ovog puta tema su poruke Hojta Jija.

Potpredsednica Vlade se ranije često sukobljavala s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, ali sada trzavice u Nemanjinoj 11 obično uključuju ministra Vulina.

Za razliku od „slučaja tetka“, kada je prva strelica pošla od Mihajlovićeve, ovog puta je lider Pokreta socijalista rekao da „srećom, o Srbiji ne odlučuje Zorana Mihajlović“.

Ministar odbrane je za Novosti rekao da će se, „dok predsednik Aleksandar Vučić donosi odluke“, Srbija ponašati odgovorno i odlučno i da neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj.

Vulin je ocenio da je nastup američkog zvaničnika Hojta Brajana Jija najava još većih pritisaka i težih napada na nezavisnu politiku Srbije i dodao:

„Nisam razgovarao s predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali čvrsto verujem da dok on donosi odluke, možemo biti sigurni da će se Srbija ponašati odgovorno i odlučno i da neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj“.

Na pitanje kako ocenjuje reakciju potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović „da niko od nas ne može dobiti blagoslov ako nas sklanja sa evropskog puta“, Vulin je rekao da u Srbiji ne odučuju „neki članovi sadašnje vlasti poput Zorane Mihajlović“.

„Da o Srbiji odlučuju predstavnici bivšeg režima, nisam siguran da se kao 2008. godine ne bismo preko noći, a bez otpora, našli u nekoj drugačijoj državi. Voljom naroda i na sreću Srbije, oni ne odlučuju baš kao što ne odlučuju ni neki članovi sadašnje vlasti poput Zorane Mihajlović“, rekao je Vulin.

Mihajlovićeva je za Novosti povodom poruka Hojta Jija rekla da „Srbija ne treba da gubi svoje prijatelje na putu koji je izabrala, a izabrala je evropske integracije“.

Visoki zvaničnik SAD Hojt Brajan Ji izjavio je u ponedeljak u Beogradu da zemlja poput Srbije, koja želi članstvo u EU, mora jasno to da pokaže a ne da balansira između dve strane. On je izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU a drugom na putu ka savezu sa Rusijom.

Izvor Tanjug/B92, 26. oktobar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u