POPOVIĆ: NIJEDNA MOJA KOMPANIJA NIJE REGISTROVANA U OFŠOR ZONI

U istraživanju „Rajski papiri“ sam verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst zbog...

U istraživanju „Rajski papiri“ sam verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio

Želim da informišem javnost u Srbiji da nijedna moja kompanija nije registrovana u „ofšor“ zonama koje se pominju u istraživanju „Rajski papiri“.

Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi.

I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije.

Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio sam takođe i svu svoju imovinu koju sam stekao pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Renomirana konsultantska kuća PWC, koja me savetuje već 20 godina, uputila mi je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije mojih kompanija u „ofšor“ zone. Međutim, predlog koji su mi uputili nikada nisam realizovao.

Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu.

U istraživanju „Rajski papiri“ sam verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio.

Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Saopštenje za medije predsednika SNP, 06. novembar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u