ŠOJGUOV ZAMENIK: SRBIJA I JERMENIJA ĆE POSLATI DEMINERE U SIRIJU

Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin rekao da su Srbija i Jermenija odlučile da...

Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin rekao da su Srbija i Jermenija odlučile da pomognu u čišćenju Sirije od mina

Srbija i Jermenija spremne su da pošalju svoje stručnjake u Siriju kako bi očistili teritoriju od mina nakon završetka borbenih aktivnosti, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin.

Prema Fominovim rečima, konsultacije su obavljene sa Iranom, Egiptom, Turskom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Srbija i Jermenija već su potvrdile spremnost da pošalju svoje stručnjake.

Fomin je dodao i da bi srpskim i jermenskim stručnjacima mogli da se pridruže i Kinezi, dok su ostale zemlje izrazile spremnost da finansijski podrže deminiranje Sirije.

Govoreći o samoj situaciji u Siriji, Fomin je istakao da je ostalo samo da se privede kraju ofanziva na jugoistoku zemlje, i da je sudbina terorista „zapečaćena“.

„Niko više ni ne sumnja u ulogu ruske avijacije u borbama sirijske vojske protiv terorista. Ostaje samo da se okonča ofanziva duž sliva reke Eufrat. Iako teroristi i dalje pružaju otpor, njihova sudbina je zapečaćena“, zaključio je on.

Izvor Sputnjik, 06. novembar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u