DA LI SE AMERIKA UMORILA OD UKRAJINE?

Prema rečima generala Hodžisa, Kijev će izgubiti podršku ako zapadni partneri „ne budu videli da Ukrajina nastavlja kretanje putem reformi“

Vašington će sačuvati predanost Kijevu, ali ta podrška nije večna, izjavio je komandant kopnenih snaga američke vojske u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis u intervjuu za Ukrajinsku pravdu.

Prema rečima generala Hodžisa, Kijev će izgubiti podršku ako zapadni partneri „ne budu videli da Ukrajina nastavlja kretanje putem reformi“.
„Ako ne bude transparentnosti u trošenju sredstava za vojnu industriju, ako isplate vojsci ne postanu apsolutno transparentne, ako se ne poveća kontrola budžeta – tada će se pojaviti rizik da određene zapadne države izgube interesovanje za Ukrajinu ili da se pojavi takozvani ’umor‘ od Ukrajine“, naveo je Hodžis.

Sagovornik lista nije precizirao da li se kod nekog pojavio takav „umor“, ali je primetio da „postoje države koje su imale visok nivo očekivanja“ od Ukrajine. Hodžis je naglasio da SAD veruju u uspeh ukrajinskih reformi.

Izvor Sputnjik, 4. decembar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u