Prilepin: Ruska pobeda u Siriji važnija od svake Olimpijade

Tamo u Siriji su pobedila moja braća. Uostalom, u Siriji je bilo mnogo dobrovoljaca iz Donbasa. A vi ste priželjkivali da budu pobijeni da bi ispalo da ste u pravu

U Siriji je uz naše učešće oslobođeno više od 67.000 kvadratnih kilometara teritorije, preko 1.000 gradova i naselja, 78 naftno-gasnih nalazišta i dva rudnika fosfata.

U Siriji su naši avioni imali 6.956 borbenih letova, a helikopteri – preko 7.000. Uništeno je više od 32.000 bojovnika, plus – 394 tenka i najmanje 12.000 „komada“ drugog naoružanja. A desetine metara prostora na Fejsbuku zauzela su predviđanja naših „najboljih ljudi“ da će Sirija za Rusiju postati „drugi Avganistan“.

Gospodo, vi ni povodom prvog Avganistana ništa niste ukapirali, a sa Sirijom ste načisto ispali budale. Tvrdićete da je ovo zluradost. Da, jesam zlurad.

Tamo u Siriji su pobedila moja braća. Uostalom, u Siriji je bilo mnogo dobrovoljaca iz Donbasa. A vi ste priželjkivali da budu pobijeni da bi ispalo da ste u pravu.

Umuknite već jednom. Nadam se da ovo što se dogodilo nije poslednji put. Ovo što je bilo u Siriji važnije je od svake Olimpijade.

Pobede Aleksandra Makedonskog, Cezara i pravoslavnog svetitelja Aleksandra pamtiće se večito, a ko se nadmetao na nekakvim igrama i koliko daleko je, recimo, bacio koplje – Bog zna dokle.

Danas je sve obrnuto. Koliko vi uopšte znate oficira koji su u Siriji izvodili podvige rizikujući svakog časa vlastiti život?

A o našim sportistima koji će na Olimpijadi (u Južnoj Koreji) nastupati pod belom zastavom (umesto pod državnom). Da li je to normalno? Po mome, nije nipošto.

Izvor Fakti, 12. decembar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u