Tramp i Putin razgovarali telefonom

Američki predsednik ruskom šefu države je zahvalio na tome što je na redovnoj konferenciji za novinare, održanoj par sati ranije, „priznao veliki ekonomski uspeh Amerike“

Predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Donald Tramp razgovarali telefonom, potvrdio Kremlj.

Teme razgovora bile su situacija u vezi nuklearnog programa Severne Koreje, kao i aktuelna pitanja bilateralnih odnosa, prenosi Tass. Razgovor je inicirala američka strana, a dodaje se da će kontakti biti nastavljeni, saopštio je Kremlj.

I Bela kuća je saopštila da su Tramp i Putin razgovarali telefonom u četvrtak, kao i da je američki predsednik ruskom šefu države zahvalio na tome što je na redovnoj konferenciji za novinare, održanoj par sati ranije, „priznao veliki ekonomski uspeh Amerike“.

Predsednici su razgovarali o „zajedničkom radu na rešavanju veoma opasne situacije u Severnoj Koreji“, navela je Bela kuća.

Podsetimo, Putin je juče održao veliku godišnju konferenciju za medije, na kojoj se akreditovalo čak 1.640 novinara iz celog sveta. Govorio je o svim temama, a između ostalog bio je pitan i u vezi odnosa sa SAD, Trampom, „špijunskim ratom“ između dve zemlje…

Putin je u jednom odgovoru čak pohvalio Trampa i ono što je do sada uradio i dodao da bi mogao sa njim da pređe i na „ti“.

 

Izvor Tanjug/Beta/B92, 15. decembar 2017.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u