Putin zahvalio Trampu i CIA

Ekstremisti su planirali seriju napada na javnim mestima, uključujući i bombaški napad u Kazan katedrali u Sankt Peterburgu

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio se američkom kolegi Donaldu Trampu zbog informacija koje je CIA prosledila Rusiji.

Uz pomoć tih informacija, ruske bezbednosne službe uspele su da spreče teroristički napad u Sankt Peterburgu i uhapse osumnjičene, prenosi “Raša tudej“.

Ruski lider je svoju zahvalnost, kako se navodi, izrazio u telefonskom razgovoru, dodajući da će ruske bezbednosne službe takođe da podele bilo koju informaciju sa američkim kolegama ako je u pitanju potencijalni napad na američkoj teritoriji.

Kako je ranije saopšteno, ruska FSB uhapsila je članove terorističke grupe povezane sa Islamskom državom.

Ekstremisti su planirali seriju napada na javnim mestima, uključujući i bombaški napad u Kazan katedrali u Sankt Peterburgu.

U aprilu je u bombaškom napadu u sanktpeterburškom metrou poginulo 16 osoba, a ranjeno je više od 50.

To je drugi razgovor Trampa i Putina u četiri dana pošto su u četvrtak razgovarali telefonom o nekoliko tema, a najviše o Severnoj Koreji. Predsednik SAD je u tom razgovoru zahvalio ruskom kolegi na tome što je par sati ranije na redovnoj konferenciji za novinare „priznao veliki ekonomski uspeh Amerike“.

 

Izvor Beta/AP/B92, 17. decembar 2017.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u