Niki Hejli: Kosovo da bude član UN

Hejlijeva je izrazila zahvalnost Kosovu na pomoći tokom nedavne oluje u Teksasu

Sjedinjene Američke Države radiće na tome da Kosovo bude prepoznato kao država članica Ujedinjenih nacija, poručila je ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli, a prenosi portal KoSSev, pozivajući se na izveštaj Radio-televizije Kosova.

U organizaciji generalnog konzulata Kosova i Američke privredne komore na Kosovu, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i Udruženja za razvoj regionalnih agencija (ARDA), u Njujorku su promovisana su vina, sirevi, voda i čokolade proizvedene na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju Američke privredne komore, na novogodišnjem prijemu, na koji su pozvani ambasadori akreditovani u Ujedinjenim nacijama, predstavnici albanske dijaspore, predstavnici američkih preduzeća, takođe je prisustvovala ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama, Niki Hejli, prenosi portal KoSSev.

Tokom svog govora, ona je rekla da će Sjedinjene Države raditi kako bi Kosovo bilo prepoznato kao država članica Ujedinjenih nacija, jer se Kosovo i SAD poštuju, veruju jedni u druge i dele iste demokratske vrednosti, dodajući da ova vrsta veze ne može biti prekinuta.

Govoreći o izazovima koje sve države imaju u određenim trenucima, pomenula je i činjenicu da je Kosovo pomoglo Sjedinjenim Državama tokom nedavne oluje koja je pogodila Teksas.

Predstavnica generalnog konzulata Kosova, Teuta Sahatćija, rekla je da su novogodišnji praznici dobra prilika za promociju prijatelja Kosova, kosovskih vina i drugih proizvoda.

Zahvalila se na njihovom prisustvu, a posebno američkoj ambasadorki Niki Hejli, za koju je rekla da je veliki zagovarač za Kosovo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ona se takođe zahvalila Američkoj privrednoj komori za inicijativu i ponašanju prema kosovskim proizvodima u SAD, pomenuvši činjenicu da je vino proizvedeno na Kosovu prvo vino koje je ikada dospelo na stolove Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a od strane ambasadora Japana.

 

 

Izvor Kossev/N1, 20. decembar 2017.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u