Tramp udario na Klintonove

Istraga ispituje da li su Klintonovi obećali ili pružali bilo kakve političke usluge u zamenu za donacije njihovoj fondaciji

Ministarstvo pravde u SAD započelo je istragu o tome da li je „Klinton fondacija“ bila umešana u korupciju ili druge nezakonite aktivnosti.

Istraga je pokrenuta o tome da li je Fondacija bila umešana u nezakonite radnje tokom mandata Hilari Klinton kao državne sekretarke.

To je izvestio „Hil“ citirajući svedoke i zvaničnike iz policije.

List je naveo da su agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) iz grada Litl Rok u Arkanzasu gde je fondacija osnovana, otvorili istragu i intervjuisali najmanje jednog svedoka prošlog meseca, prenosi Rojters.

Zvaničnici su rekli za „Hil“ da se dodatne aktivnosti očekuju u narednim nedeljama.

Kako britanska agencija prenosi, portparolka Ministarstva pravde je, odgovarajući na zahtev za informacijama, saopštila da FBI ne komentarišse istrage koje su u toku, a odgovora na zahtev zvaničnicima fondacije za komentar nije bilo.

„Hil“ je izvestio da su zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli da istraga ispituje da li su Klintonovi obećali ili pružali bilo kakve političke usluge u zamenu za donacije njihovoj fondaciji ili da li su donoatori obećavali da će izvršiti donacije u nadi da će im vlada izaći u susret po određenim pitanjima.

Istraga će možda ispitivati i da li su neka sredstva koja su oslobođenja plaćanja poreza iskorišćena u lične ili političke svrhe, kao i da li je fondacija ispunjavala poreske obaveze u skladu sa zakonom, citirao je list zvaničnike.

 

Izvor Tanjug/B92, 05. januar 2017.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u