Kameronov savetnik: Donald Tramp estetski vređa elite

Za njih, sve se svodi na stil i ton, ne na suštinu i rezultate

Bivši savetnik britanskog premijera Dejvida Kamerona kaže da je njegov nekadašnji šef smatrao da je „Barak Obama jedan od najvećih narcisa na javnoj sceni“.

Kako prenosi „Independent“, svojevremeno jedan od najbližih Kameronovih savetnika Stiv Hilton kaže da je bivši američki predsednik uvek „mislio da je najpametniji“, dok je stao u odbranu aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

„Moj bivši šef je mislio da je Obama jedan od najvećih narcisa sa kojima se ikada susreo. Obama nikada nije slušao nikoga, uvek je mislio da je pametniji od svih stručnjaka u sobi, a svaki sastanak je video kao priliku da deli lekcije. To je dovelo do pravih katastrofa, kao što su Sirija ili uspon Islamske države“, naveo je Hilton.

Kako je rekao za NBC, govoreći o prašini koju je podigla knjiga „Vatra i bes“, za svetske elite takvi problemi nisu nikakva tema, jer „oni žive u svom balonu“.

„Za njih, sve se svodi na stil i ton, ne na suštinu i rezultate. Donald Tramp estetski vređa elite, on je kao umetničko delo koje nije po njihovom ukusu“, rekao je Hilton.

Hilton tu nije stao sa kritikama i rekao je da svetske elite „žive u svetu bogatih kvartova, predivnih hipsterskih lokala i u svetu u kom su svi njihovi umešani u virtuelni svet ekonomije“.

„Oni ne vide šta se dešava u realnoj ekonomiji“, naveo je Hilton.

On je rekao i da je Tramp, bez obzira na to kakvo mu je mentalno stanje, postigao više za američkog radnog čoveka, nego svi njegovi prethodnici u poslednjih osam ili 16 godina.

 

 

Izvor B92, 9. januar 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u