Tramp preko Tvitera otkazao posetu Londonu

On je na svom Tviter nalogu objasnio i zašto mu ne pada na pamet da ide u London

Američki predsednik Donald Tramp trebalo je da u Londonu otvori novu ambasadu SAD. Poseta bila najavljen, doček spremljen, ali je Tramp danas rekao: Ne dolazim.

Iako američki i mediji kao najnoviju vest navode neočekivanu Trampovu odluku i spekulišu da bi razlog otkazivanja njegove posete Velikoj Britaniji mogao biti strah da ne bude „lepo dočekan“, nedoumice je otklonio sam Tramp.

Naime on je na svom Tviter nalogu, putem kog i u najvećem broju slučajeva obaveštava svet o svojim namerama i postupcima, objasnio zašto mu ne pada na pamet da ide u London.

„Razlog što sam otkazao moj put u London je taj što nisam veliki fan Obamine administracije, koja je prodala verovatno najbolju i najbolje lociranu ambasaduu Londonu ‘za kikiriki’, samo da bi napravila novu na dalekoj lokaciji i to za 1,2 miliona dolara. Loš posao. Hoćete mene da presečem vrpcu: NE“, poručio je Tramp.

Komentar na Trampovu dao je i gradonačelnik Londona, koji nije štedeo amewričkog predsednika.

Naime, Sadik Kan je rekao da je Tramp očigledno shvatio poruku Londonaca koji smatraju da su Trapova politika i dela u totalnoj suprotnosti sa vrednostima koje zastupa London.

 

 

Izvor B92, 12. januar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u