Beogradski izbori: Tadić podržao kandidata DS-a

Tadić je objasnio da se ovakvom odlukom staje iza druge odluke – da se krene u obnovu ujedinjenja DS

Predsednik SDS Boris Tadić saopštio je da je predsedništvo SDS donelo odluku da za beogradske izbore podrži kandidata DS.

DS na gradske izbore izlazi u koaliciji sa Novom strankom

Tadić je objasnio da se ovakvom odlukom staje iza druge odluke – da se krene u obnovu ujedinjenja DS.

On je pozvao bivše lidere DS da se nakon izbora „sedne za sto“.

„Jedino je bivši DS bio u stanju da ostvaruje velike rezultate u prošlosti“, izjavio je Tadić i dodao da ovog trenutka nema bolje alternative od DS.

„Ovo nije samo podrška Draganu Šutanovcu, nego ideja obnavljanja DS“, zaključio je Tadić.

On je rekao da će SDS pozvati da se nakon izbora objedini rad DS i da se bivši lideri te stranke dogovore jer, kaže, nema bolje alternative, jer je jedino DS sposobna za velike pobede.

Lider SDS je dodao da je o toj ideji razgovarao i sa Draganom Đilasom i da je spreman da razgovara i sa Sašom Jankovićem, Dušanom Petrovićem, Draganom Šutanovcem…

Na pitanje da li bi pozvao i Zorana Živkovića, budući da je pre nekoliko meseci odbacivao tu mogućnost, Tadić je rekao da „nema prava ni na kakav lični stav“.

Podsetimo, krajem decembra predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da će na izborima za Skupštinu grada Beograda on biti zajednički kandidat za gradonačelnika DS i Nove stranke, dok će funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić biti nosilac liste.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za Beograd, koji će se održati 4. marta.

 

 

Izvor Tanjug/B92, 15. januar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u