Milovan Drecun: Istragu ubistva usmeriti ka Veseliju i Vašingtonu

Nalogodavac i izvršitelj mogu se pronaći, smatra on, ako bude političke volje zapadnih zemalja

Ubistvo Olivera Ivanovića je dobro isplanirano i izveli su ga profesionalci, smatra predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun i dodaje da je najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM „veoma rizična za njega, ali neophodna“.

—  Predsednik će biti sa srpskim narodom, pokazaće da država Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda na KiM, da ih hrabri, da im garantuje bezbednost koliko Srbija može da uradi, da smiri tenzije koje su narasle – rekao je Drecun za RTS i dodao da će boravak predsednika prelomiti situaciju i sprečiti dalje tenzije.

On je dodao da pažnja tokom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića treba da ide u dva pravca – Jedan je prema Kadriju Veseljiju, predseniku prištinskog parlamenta, za koga kaže da na čelu Tačijeve paraslužbe koja deluje u južnom delu Mitrovice.

—  Mislim da bi mogao da pruži mnogo informacija o ovom brutalnom ubistvu. Ko su izvršioci i nalogodavci. Imajući u vidu pretnju da će doći do Niša – naglasio je Drecun.

Drugi pravac, kako je rekao, treba da bude prema Vašingtonu i tome na osnovu čega su napravili procenu da će doći do nemira i incidenata na KiM.

Nalogodavac i izvršitelj mogu se pronaći, smatra on, ako bude političke volje zapadnih zemalja koje imaju jake obaveštajne službe na KiM i koje tačno znaju ko i kako deluje na tim prostorima.

Kako je rekao, već dosadašnji tok istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i efikasno izvedenom brutalnom ubistvu, koji su izveli profesionalci.

—  Kada govorite o automobilu, njegov vlasnik je mrtav, auto je kupljen 1994. godine… Vrlo je sve precizno isplanirano – rekao je Drecun.

Kako kaže, to je atentat koji ima i regionalni karakter, u takvim uslovima je pitanje ko su „pucači“, odakle su došli, gde je nabavljeno oružje, ko je prikupljao obaveštajne informacije…

 

Izvor Tanjug/Blic, 17. januar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u