Američka misija na Kosovu: Istragu da vode samo prištinske institucije

RTK je preneo da će se, ukoliko bude bila neophodna pomoć, ona zatražiti od međunarodnih agencija, a posebno od FBI-ja

Zamenica šefa Misije SAD na Kosovu Kolin Hajlend na sastanku sa takozvanim kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Fljamurom Sefajem ponudila je punu podršku SAD u istrazi o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, ali je, kako prenosi kosovski javni servis na albanskom, zatražila da istragu vode kosovske institucije.

Kako se navodi, Sefaj je rekao da su istražne institucije Kosova spremne da sarađuju sa drugim akterima koji s više informacija mogu da doprinesu u rešavanju slučaja.

On je zahvalio Hajlendovoj na „kontinuiranoj podršci SAD u izgradnji kapaciteta institucija za sprovođenje zakona na Kosovu, kao i na opštoj podršci koju ta zemlja pruža Kosovu“, dodaje RTK.

RTK na srpskom jeziku je juče preneo da je na sednici kosovskog saveta za bezbednost ocenjeno da se, ukoliko bude potrebna pomoć ili ekspertiza za rasvetljenje slučaja Ivanovićevog ubistva, može zatražiti i profesionalna pomoć od poznatih međunarodnih agencija, posebno od američkog FBI.

Na sajtu američke ambasade na Kosovu navodi se da se Hajlendova pridružila ambasadi SAD u Prištini kao zamenica šefa misije u avgustu 2016. godine.

 

Izvor Tanjug/Sputnjik, 18. januar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u