Nakon SAD, i Britanija odbacila Haradinajev zahtev za vizu

„Koha ditore“ navodi da je Zapad „izolovao“ Haradinaja

Prištinski list „Koha ditore“ piše danas da je učešće kosovskog premijera Ramuša Haradinaja na Investicionom samitu za Zapadni Balkan u Londonu idućeg meseca neizvesno, jer mu britanska ambasada još nije odobrila vizu, a kosovska vlada priznaje da on britansku vizu, zasad, nije dobio.

„Koha“ navodi da je Zapad Haradinaja „izolovao“ i podseća da je američka ambasada u Prištini kosovskom premijeru pre dve nedelje odbila da dodeli vizu.

Prištinski list napominje da su te mere preduzete nakon što su kosovski premijer i kosovski predsednik podstakli inicijativu kosovskih poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine OVK.

„Koha“ dodaje da kabinet kosovskog premijera nije želeo da tom listu pruži bilo kakvu informaciju o Haradinajevom zahtevu za britansku vizu.

U međuvremenu, Kancelarija za informisanje Vlade Kosova priznala je danas da premijer Haradinaj još uvek nije dobio vizu za Britaniju, kako je i izvestila „Koha ditore“.

U reakciji kancelarije premijera naglašava se, međutim, da Haradinaju britanska ambasada nije ni odbila vizu.

„Premijer je pre nekoliko dana podneo zahtev za vizu i on je trenutno u proceduri. Još uvek nema odgovora. Vremenom ćemo dati detalje posete, jer sada je rano. Ponavljamo – premijeru Haradinaju nije odbijena viza“, navodi se u odgovoru Vlade, prenose kosovski mediji.

Haradinaj je dobio poziv od EBRD–a da u Londonu, 26. februara, učestvuje na Investicionom samitu za Zapadni Balkan, navode prištinski mediji.

 

Izvor Tanjug/Sputnjik, 27. januar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u