Glazjev: Oni koji čuvaju novac u dolarima finansiraju neprijatelja

„Ne potcenjujte američke sankcije Rusiji. SAD vode sistemski rat protiv nas“, dodao je on

Oni koji čuvaju novac u američkoj valuti, koji imaju nepokretnosti u SAD, faktički finansiraju neprijatelja, izjavio je savetnik predsednika Rusije Vladimir Sergej Glazjev portalu „Gazeta“, komentarišući objavljivanje „Kremaljskog spiska“ u SAD.

„Ne potcenjujte američke sankcije Rusiji. SAD vode sistemski rat protiv nas. Do tenkova i oružja nije došlo, ali američki zakonodavac sistemski prilazi poslu. Jasno je zašto SAD nisu uspele da zadrže svetsku hegemoniju, SAD gube svetski rat koji su same pokrenule, zato specijalno jačaju pritisak kako bi došle do drugog daha“, rekao je Glazjev.

On je naglasio da su SAD izgubile ekonomski rat protiv Kine.

„Kina uspešno razvija objedinjeni ekonomski model Novog puta svile. To nije model kao onaj koji SAD nameću svetu: ojaditi sve i očekivati da se raduju šačici milosti. Poverenje u SAD izgubile si i Indokina i zemlje Afrike. Štaviše, mnoge države se plaše američke agresije pošto su SAD aktivne u Ukrajini i na Korejskom poluostrvu“, dodao je Glazjev.

Savetnik je naveo da je sam „Kremaljski izveštaj“ sastavljen po formalnoj osnovi.

„Veći deo meta sankcija je izabran mehanički, ali ponavljam, ne treba potcenjivati SAD. Smatram da će ’crna lista‘ protivnika Amerike biti proširena. U vezi s tim, trebalo je već shvatiti: oni koji čuvaju novac u američkoj valuti, ko ima nepokretnosti u SAD, faktički finansiraju neprijatelja“, zaključio je Glazjev.

 

Izvor Sputnjik, 30. januar 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u