Putin o spisku Vašingtona: Psi laju, karavani prolaze

On je dodao da se Rusija može snaći bez saradnje sa SAD, ali su za to svi zainteresovani

Ruski predsednik Vladimir Putin našalio se povodom toga što je njegovo ime izostalo sa „Kremaljskog spiska“. On je izjavio da je uvređen.

Na pitanje kako se ruski predsednik oseća što nije uključen u „Kremaljski spisak“, on je odgovorio: „Uvređeno“.

Putin je izjavio da smatra stvaranje „Kremaljskog spiska“ neprijateljskim aktom usmerenim protiv Rusije. On je dodao da nije video dokumenta, ali da su ga kolege informisale.

„Psi laju, karavani prolaze. Rusija mora da se bavi unutrašnjim pitanjima“, rekao je Putin sa sastanku sa učesnicima svog izbornog štaba.

On je dodao da se Rusija može snaći bez saradnje sa SAD, ali su za to svi zainteresovani. Glupo je sve anulirati.

„Rusija će se zasad uzdržati od recipročnih mera“, dodao je Putin.

Ruski predsednik je obećao da će strpljivo graditi odnose sa SAD, ako to budu želele same SAD.

„Da li im to treba? Jednom se činilo da ne treba i desila se eksplozija na Bostonskom maratonu, ljudi su poginulu. Da li onda treba ili ne?! Sarađivaćemo ili ne?! Hoćete li ili ne?! Mi bez toga možemo. Međutim, čini mi se da su za to svi zainteresovani. Svi.“, rekao je Putin.

„Potpuna je glupost snižavanje naših odnosa do nule“, dodao je on.

Autori „Kremaljskog izveštaja“ prvenstveno nanose udarac američkom predsedniku Donaldu Trampu, rekao je Putin.

„Oni koji to rade, uglavnom se bave svojom unutrašnjom politikom. Oni napadaju izabranog predsednika. Budžet nije odobren, zasad je tamo privremeno finansiranje, on čak nije mogao da iskoristi službeni avion za let u Švajcarsku na međunarodne događaje“, istakao je Putin na sastanku sa svojim poverenicima.

On je naglasio da u Sjedinjenim Američkim Državama sada postoje polemike sa šefom države ne samo o unutrašnjim, već i o međunarodnim pitanjima.

„Pozivajući se na navodno mešanje u izbore u SAD, oni kvare i bespovratno narušavaju rusko–američke odnose“, dodao je Putin.

Ministarstvo finansija SAD objavilo je ranije sankcioni „Kremaljski spisak“, na kojem se našlo skoro čitavo rusko rukovodstvo i najveći biznismeni.

 

Izvor Sputnjik, 30. januar 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u