Kusturica u Moskvi sa Šojguom, razgovarali o „slovenskim vrednostima“

„Susret sa pravim ljudima“ se održava u Nacionalnom centru za odbranu RF, a Kusturica je prvi strani gost

Emir Kusturica doputovao je u Moskvu na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, kako bi učestvovao u stvaralačkom projektu „Susret sa pravim ljudima“. Srpski režiser je prvi stranac koji učestvuje u tom projektu.

Kako prenosi portal „Zvezda“, koji pripada ruskom Ministarstvu odbrane, Šojgu i Kusturica su razgovarali o zajedničkoj borbi za očuvanje slovenskih vrednosti, Rusije i Srbije, a takođe su se prisećali i prošlih vremena.

Ruski ministar odbrane se zahvalio srpskom režiseru za posetu i istakao je da ga za Kusturicu vezuje dugogodišnje prijateljstvo, a takođe je priznao i da bi želeo da sa njim snimi i seriju razgovora.

„Definitivno bih želeo da se snimi taj serijal, ali ne da (Kusturica) bude u ulozi snimatelja ili režisera, nego sagovornika. Da razgovaramo o životu, da pričamo o tome šta je to, ustvari, umetnost“, rekao je Šojgu.

Osim toga, Šojgu je otkrio ko su obično gosti takvih susreta.

„Mi ovde tradicionalno organizujemo susrete sa ’pravim‘ ljudima – sa onima s kojima želimo da se vidimo, sa onima koje smatramo ljudima, sa velikim Lj. Posle susreta sa njima nešto ostaje ovde (u srcu)“, rekao je ruski ministar odbrane.

„Susret sa pravim ljudima“ se održava u Nacionalnom centru za odbranu RF već treću godinu zaredom. Do sad su u tom projektu učestvovali brojni ruski umetnici, poput glumca Sergeja Bezrukova, pevača Nikolaja Rastorgujeva, pisca, TV voditelja i glumca Mihaila Žvaneckog, glumca i režisera Olega Tabakova. Međutim, Kusturica je prvi gost iz inostranstva.

 

Izvor Sputnjik, 01. februar 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u