Incident tokom izlaganja ambasadora SAD u Nišu: ,,Ubice“

Skotovo izlaganje o razumevanju politike SAD u Srbiji bilo je nakratko prekinuto

Tokom izlaganja ambasadora SAD Kajla Skota u Nišu nezadovoljni građanin bacio letke na kojima je pisalo ,,Ne u NATO” i vikao ,,ubice” i ,,Kosovo je Srbija“.

Incident se dogodio u zgradi niškog Univerziteta, građanin je letke bacio sa balkona, a salu je napustio uz pratnju policije.

Ambasador Skot u Nišu govori na temu ,,Pogrešno razumevanje politike SAD u Srbiji”, a pre toga je posetio i niški Elektronski fakultet.

,,Južne vesti” navode da je ambasador SAD i pored povika i bačenog materijala ,,skoro nesmetano nastavio svoje izlaganje”.

Skot je u Nišu izjavio da su neistiniti mitovi o Americi koje, kako je naveo, plasiraju pojedini tabloidi u Srbiji, postali toliko brojni da je srpski narod ,,počeo da veruje u njih“.

,,Ukoliko biste čitali tabloide svakog dana, pomislili biste da Amerika hoće samo zlo Srbiji, da je Amerika neprijatelj Srbiji, da hoće haos u Srbiji i rat na Balkanu. Sve su to samo gluposti“, izjavio je Skot nakon obilaska Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ambasador je dodao da je politika SAD bazirana na tome da Srbija bude stabilna i jaka država, koja daje svoj doprinos stabilnosti čitavog regiona.

 

Izvor: Beta/Južne vesti/B92, 02. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u