Tramp čestitao Vučiću Dan državnosti

,,Ove godine obeležavamo stogodišnjicu od kada je predsednik Vudro Vilson podigao zastavu Srbije na Beloj kući“

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o bilateralnoj saradnji, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije i Skot mu je tom prilikom uručio čestitku predsednika SAD Donalda Trampa povodom Dana državnosti.

,,Srbija je dugo bila značajan partner SAD. Ove godine obeležavamo stogodišnjicu od kada je predsednik Vudro Vilson podigao zastavu Srbije na Beloj kući, što je dobra prilika da se prisetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih bilateralnih odnosa“, navodi se u Trampovoj čestitki.

Američki predsednik je poručio Vučiću da je potrebno nastaviti zajednički rad na jačanju regionalne stabilnosti i produbljivanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD, saopštilo je Predsedništvo.

Tema razgovora Vučića i ambasadora SAD bila je i njegova predstojeća poseta Zagrebu. Srpski predsednik je izrazio nadu da će se odnosi na Zapadnom Balkanu razvijati u pravcu mira, stabilnosti i saradnje, ali da je za to ophodno da sve zemlje regiona daju svoj doprinos.

Skot je ocenio da je nova Startegija proširenja EU, predstavljena u Strazburu pre dva dana, važan signal za evropsku budućnost Srbije.

Dvojica sagovornika su naglasila značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, kao i primene Briselskog sporazuma.

Ambasador SAD je pozdravio poziv predsednika Vučića za unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji i preneo da SAD ohrabruju sve strane da sadržajno razmišljaju i rade na sveobuhvatnom rešenju za odnose Beograda i Prištine.

Vučić i ambasador Skot su razgovarali i o američkoj podršci reformskim naporima i daljem jačanju ekonomske i vojne saradnje dveju zemalja.

 

Izvor Beta/N1, 08. februar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u